Lidingö tisdag 16 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Bragdpoäng av Vikingarna

lördag 28 januari 2017 13:32

ISHOCKEY. När det stod klart att hela nio Viking-spelare var borta inför mötet med serieledande Nynäshamn på bortais (= Folkets Hall i Nynäshamn), såg det inte särskilt ljust ut, men 11 utespelare och med en målvakt som storspelade blev det en mycket viktig poäng. (Lidingös siffror först) 3-4 efter straffar (1-2, 0-1, 2-0, 0-0, 0-1). Skott: 27-64 en statistik jag tvivlar på, men kan inte säga är fel, eftersom våra skott överensstämde med vad jag hade. Nåväl.

Inledningen blev som man kunde förvänta sig. Nynäs tog kommandot och gjorde också två snabba mål. 0-1 (2:04) som såg billigt ut från läktarhåll och 0-2 (4:31) efter dåligt jobb i egen zon. Då såg det mörkt ut. Men som så många gånger, hände det att laget som tycker att de avgjort matchen, och tittar in i motståndarbåset, där bara ett fåtal spelare sitter, får en känslan av överlägsenhet. Vad händer då?

Jo, det “överlägsna” laget tappar fart och därmed också kommandot. Lidingö kom tillbaka bra i periodens slutskede och gjorde ett snyggt mål (19:05). Albin Wessleus drog till med ett härligt handledsskott efter att Bengan Hjalmarsson jobbat hårt och Gurra Dahlstedt passat fint.

I andra perioden fortsatte Nynäs att ha pucken mest, men de chanser som uppstod parerade mål-Gustaf strålande. Ändå ökande hemmalaget på till 3-1(35:20) på ett mål som såg ut att föregås av offside.

En olycklig incident inträffade i samband med målet, då en spelare i Nynäs fick en skridsko på ett oskyddat ställe på benet, som orsakade ett djupt sår. Perioden avbröts och färdigspelades inför den tredje. Det rapporterades efter matchen att det inte var någon fara med spelaren, som förstås befann sig på sjukhus.

Hur skulle Lidingö klara en tredje period med ett slitet manskap? När alla ger sitt yttersta och kämpar för laget kan man försätta berg! Det gjordes. Att vinna tredje med 2-0 är inget annat än en bragd!

2-3 (49:48) föregicks av att Jacob von Sydow checkade högt med hjälp av Bengan Hjalmarson. Framför mål stod Johan Selander och på något vis fick han pucken i mål. Cirka fem minuter senare (54:52) kom den stora kvitteringschansen! Frank Holmström blev frispelad, men fälldes och det blev straff. Tyvärr resulterade den inte, och då försvann väl poängchansen? Icke.

59:43 blev en Nynässpelare utvisad, och Per Wirén tog time out för att gå igenom hur chansen skulle utnyttjas. Ut med målvakten. Sex utespelare. Tekning i anfallszon.

Visserligen förlust på teken, men pucken stoppades vid blå av kapten Kalle, som diagonalpassade till Gurra Dahlstedt, som la ett perfekt instick till Fredrik Klassenius som snyggt styrde pucken i mål!!!! Klockan stod på 59:50!

Tyvärr blev det sedan förlust efter straffar med 1-2.

Mål-Gustaf har jag redan hyllat, även om jag kanske tycker att han kunde tagit något av målen. Men han ska ha allt beröm för alla räddningar. Stämmer skottstatistiken räddade han 61 skott!

Marcus von Sydow har ju kommit in i laget och där har vi fått en mycket bra ersättare för Henrik Grönlund, som spelar Universiaden och sedan ska plugga i Prag. Broder Jacob var också en klippa.

Fredrik Klassenius är en kille som har ett hjärta för klubben, och han slet något oerhört. Vann också tekningarna med 11/7. Johan Selander var lagets skjutgladaste och hade åtta skott på mål. Kapten Kalle som vanligt d.v.s. bra. Går ju inte heller att undgå att framhålla Gustav Dahlstedt bl.a. för sina två fina målgivande passningar. Jag borde ge beröm till er alla.

Nu väntar närmast två riktigt viktiga matcher. Spånga på tisdag och därefter Värmdö – båda i Childhoodhallen.