Väder Lidingö

Lidingö tisdag 3 oktober 2023 v. 40

Senaste kommentaren - Se fler

Chansen borta till division 2-spel efter dagens förlust

söndag 18 mars 2018 20:25

ISHOCKEY. Tyvärr försvann möjligheten till att nå division 2 för Lidingö i och med dagens bortaförlust med 4-6 (2-2, 0-1, 2-3), skott 28-36 mot FOC Farsta i Farsta Ishall, som i och med segern är så gott som klara för avancemang, fast det beror på hur det går mellan Bålsta och SPAIF.

Några grader under noll på söndagen. De plogade gångvägarna var till stor del snöfria, men annars var det extremt halt. Vid inre Kyrkviken passade en mamma och hennes små på att utnyttja tillfället att spela "kryphockey" med pinnar och isbitar. Länge leve uppfinningsrikedomen! Foto: Bo Vading, piqs.seNågra grader under noll på söndagen. De plogade gångvägarna var till stor del snöfria, men annars var det extremt halt. Vid inre Kyrkviken passade en mamma och hennes små på att utnyttja tillfället att spela "kryphockey" med pinnar och isbitar. Länge leve uppfinningsrikedomen! Foto: Bo Vading, piqs.se

Lidingö började matchen mycket bra, hade ett rörligt och fartfyllt spel. Lite av den typ som gav J-18 en plats i eliten till nästa år. Tyvärr så fick Farsta – lite snöpligt – ledningen efter 10:43. Då hade Vikings haft en bra press under en längre tid. 1-1 (14:28) tillkom i numerärt överläge. Mackan von Sydow tog sig fram och bröt in framför målet och fick in pucken (ass Kalle Kinch).

Det blev också en välförtjänt 2-1 ledning för Lidingö, genom den härlige talangen Viktor Fälth, frispelad av Gustav Dahlstedt och Marcus von Sydow. Efter drygt 18 minuter fick Lidingö en tveksam utvisning på Kalle Kinch och den kunde Farsta utnyttja genom sin specielle målskytt William Otter efter 19:16.

Tre raka utvisningar på lidingöspelare – i den andra perioden - tog lite på krafterna och helt naturligt fick också Farsta då spelövertag, men utnyttjade det bara till ett mål 2-3 (36:29).

I den tredje perioden valde Lidingö att gå ner på två femmor för att om möjligt vända matchen. Det gick så där. Jag är personligen tveksam till om det var rätt medicin. Men visst fanns möjligheter att kvittera innan Focen rann ifrån med två snabba mål, 4-2 (45:40) och 5-2 (46:03).

Visserligen reducerade Lidingö till 3-5 (50:19) och åter var det Viktor Fälth som knyckte pucken från en back. Grunden för målet lade dock Gustav Dahlstedt som blockerade ett skott i egen zon! Några riktigt bra chanser att krypa närmare fanns men kunde inte utnyttjas.

Två avslutande mål 53:46 (tredje av Farstas William Otter) och 56:36 4-6 då Jacob Paganderth pricksköt i krysset. (ass Eliot Almqvist).

Lidingö gjorde på det hela taget ingen dålig match, men med ytterligare spelare borta i dagens match p.g.a. sjukdom så blir laget lite tunt.

Även i denna match gjorde våra J-18-spelare bra insatser. Roligt att se att de tar för sig mer och mer ju mer de får spela. Jonatan Wilund och Viktor Fälth har vi sett att de håller gott och väl A-lagsklass. Nu var också Loke Beckman och Jojje Weigelt bra mot stora starka motståndare.

Två matcher återstår nu innan säsongen är över och nu gäller det att visa laganda. Nästa match spelas på tisdag 20 mars klockan 19.30 i Childhoodhallen. Då kommer Södertälje Pojkarnas AIF.

Där du finner svårigheter, finner du också framgång!

Text: Lasse Kinch

Dela Chansen borta till division 2-spel efter dagens förlust

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google