Väder Lidingö

Lidingö fredag 10 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Charles "Challe" Franzén ska höja Lidingö Vikings

onsdag 23 maj 2012 00:01

Lidingö Vikings nye A-lagstränare och sportansvarige Charles "Challe" Franzén i Danske Bank Hallen.

Lidingö Vikings nye A-lagstränare och sportansvarige Charles "Challe" Franzén i Danske Bank Hallen.

Tro inte att Lidingö Vikings A-lagsspelare nu lagt skridskorna i isskåpet bara för att sommaren kommit. Nej, träningen med lagets nye tränare och sportansvarige Charles “Challe” Franzén var i full gång igår när Lidingösidan besökte Danske Bank Hallen.

För bara en dryg vecka sedan började Charles Franzén sitt nya arbete hos division 2-klubben Lidingö Vikings. Tillsammans med tränarna Anders Risendal, Per Wirén och Rickard Johansson m.fl. är inriktningen att säsongen 2012/13 ska bli början på en mycket spännande hockeyutvecklingsresa för klubben. Och i sin roll som sportansvarig kommer spelare i alla åldrar att få ta del av “Challes” kunskaper och erfarenheter.

Pusselbit efter pusselbit faller på plats i Lidingö Vikings. För tre veckor sedan blev det klart att Richard Johansson, med ett förflutet i Timrå IK, ska jobba med Lidingö Vikings HC under kommande säsong. Huvuduppgiften blir att assistera A-laget. Och nu har alltså Charles Franzén kommit som A-lagstränare.

48-årige Charles Franzén har lång erfarenhet från svensk och europeisk hockey. Han har varit med och byggt ungdoms- och juniorverksamhet i Stocksund och HV71, där han också var huvudansvarig för HV:s J20-lag under 5 år. Han har också lång erfarenhet av seniorhockey som huvudansvarig för Täby och Vallentuna i division 1 och Olofström och Oskarshamn i Allsvenskan. Han har också hunnit med att träna ett av topplagen i den rumänska högsta ligan liksom ett topplag i den polska högsta ligan. Genom sitt arbete inom svensk hockey har han arbetat med flera av de spelare som idag spelar i Elitserien och i NHL.

“Challe” kommer att tillsammans med övriga tränare i klubben ta Lidingö Vikings vidare till att bli en av de främsta klubbarna i Stockholm för spelarutbildning, från hockeyskola till seniorspelare.

"Örnkoll" skulle många kalla det.

"Örnkoll" skulle många kalla det.

Genomgång med laget under träningen.

Genomgång med laget under träningen.

Dela Charles "Challe" Franzén ska höja Lidingö Vikings

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google