Väder Lidingö

Lidingö söndag 9 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Childhood Hallen nytt namn på Lidingös ishall

onsdag 19 mars 2014 15:25

Välkommen på lördag den 22 mars, säger Lidingö Vikings HC:s ordförande Fredrik Näslund.

Välkommen på lördag den 22 mars, säger Lidingö Vikings HC:s ordförande Fredrik Näslund.

På lördag den 22 mars byter Danske Bank Hallen namn till Childhood Hallen. Namnbytet firas bl.a. med en vänskapsmatch klockan 15.00 då flera av Sveriges bästa ishockeyspelare som t.ex. Nicklas Lidström, Dick Tärnström, Jonas Björkman möter ett lag med “Vikingslegender”.

Lidingö Vikings HC har sedan länge ett samarbete och sponsorsavtal med Danica Pension. Danica har nu beslutat att skänka namnrätten på hallen till Stiftelsen World Childhood Foundation. Samtidigt byter även Fonderhallen namn till Danica Isannex.

– Samarbetet med Childhood ger oss i klubben en chans att utveckla vår verksamhet och nå fler och andra lidingöbor än bara hockeymänniskor, säger klubbens ordförande Fredrik Näslund. De pengar som kommer in genom samarbetet är öronmärkta för klubbens yngre medlemmar och för dem som annars inte skulle ha råd att spela. Vi vill bryta trenden och göra hockey billigare och tillgänglig för alla.

På lördag blir det alltså invigningsmatch efter gemensam bandklippning med representanter från Lidingö Stad, Danica, Childhood plus Lidingö Vikings Fredrik Näslund. Men hallen öppnar redan klockan 13 med gratis ”prova-på-ishockey” och konståkning. Entrén öppnas klockan 14.30 och nedsläpp klockan 15. Nicklas Lidström, Kim Johnsson, Dick Tärnström, Jonas Björkman med flera möter ett blandlag av Vikingslegender som Kinchen, Fidde, Nisse Larsson, Köping och andra, förstärkta med några av klubbens duktiga juniorer. Lasse Kinch och Anders ”Ankan” Palmström sköter snacket och Lidingö Musikskola sjunger in hallens nya namn. I pauserna ger Lidingös två konståkningsklubbar uppvisningar. Vid 17.15-tiden, då matchen är klar, blir det gratis skridskodisko för alla barn.

Entrén denna invigningsdag är 200 kronor per person eller 400 kronor för en familj (med tre barn). Av intäkterna går 25 procent till Lidingö Vikings speciella satsning på de yngre barnen och 75 procent till World Childhood Foundation.

Lidingö Vikings har under den senaste säsongen brottats med ekonomiska problem, se Lidingösidan 19 december 2013. Men nu kan en lycklig Fredrik Näslund meddela att klubben är skuldfri och att ekonomin ser stabil ut.
– Vi i klubben vill rikta ett stort tack till alla sponsorer, föräldrar och eldsjälar för alla bidrag, allt engagemang och allt djävlar anamma. Vi fixade det som många inte trodde skulle gå.

Klubben börjar åter växa. Nu har man omkring 300 medlemmar och nya spelare i olika åldrar är på väg in. Till hockeyskolan kommer nya unga killar och tjejer varje gång. En ny verksamhet är “Lady Vikings” där 20 tjejer kör en timma varje tisdag mellan 20 och 21. Det hela är ett initiativ som Camilla Lannefors dragit igång.

Klubbens A-lag gled ner i division 3 under vintern. Men målet är naturligtvis att tränaren Per Wirén och hans medhjälpare ska ta tillbaka laget till division 2 redan nästa säsong.

– Nu har vi klarat av väldigt mycket på kort tid. Vi har en styrelse som arbetar hårt för att klubben ska få full fart under skridskorna igen och det finns en fantastisk glöd hos alla, ett riktigt kanonläge, säger ordföranden Fredrik Näslund, som hoppas att Childhood Hallen blir mer än fullsatt på lördag.

Länk till Lidingösidans evenemangssida.

Dela Childhood Hallen nytt namn på Lidingös ishall

Kommentarer

Robert 2014-03-25 00:10

Allt är till salu numera.
En gång i tiden var man glada över att ha ett namn med historisk anknytning till Lidingö. Med Dalénfamiljens godkännande döptes hallen till Dalénhallen. Nu handlar namn på arenor bara om pengar. Mammon regerar här liksom överallt annorstädes. Lite trist är det trots allt.

Vad heter hallen nästa säsong?

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google