Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Dålig start för Lidingös Vikingar på 2017

lördag 14 januari 2017 00:04

ISHOCKEY. Starten på 2017 blev inte lyckosam för Lidingö Vikings. Förlust mot Segeltorps IF med 2-4 (1-1, 1-3, 0-0) skott 40-45 vid fredagskvällens match i Childhoodhallen. Segeltorp är ett nytt lag jämfört med när Lidingö mötte dem senast (seger då med 4-1) och har nu vunnit fem raka. Tror de kommer att utmana Nynäshamn om gruppsegern!

Annars var inledningen av matchen bra från Lidingö, med bra tryck i anfallszon och flera fina målchanser, dock dröjde till 12:21 innan ledningsmålet kom. Hemvändaren Benjamin “Bengan” Hjalmarsson stänkte upp ett skott i närmaste kryss, när han bröt in från den högra kanten. Passning fick han av Gustav Dahlstedt, som gjorde en fin första period. Lidingö borde skaffat sig ett bättre utgångsläge efter 20 minuter. Istället kunde Segeltorp kvittera till 1-1 (18:38). Ett logiskt mål, så till vida att de hade ett bastant tryck mot lidingömålet i det bytet.

Ett avgörande skede i matchen kom strax före kvitteringsmålet. Henrik Blomqvist fick en klubba strax under sitt högra öga, något som såg riktigt hemskt ut eftersom Blomman både fick ruskigt ont och dessutom blev lite chockad, då han säkerligen trodde att ögat blev skadat. Den höga klubban från segeltorpsspelaren var säkerligen inte avsiktlig, men borde ändå ha givit minst 2 minuter eller 2+2.

Märkligt att inte sex dommarögon såg situationen eftersom Blomman dessutom var puckförare! Tack och lov verkar det som det “bara” blev ett jack under ögat, så Blomman får räkna med att se ut som om han varit med i ett värre krogslagsmål några dagar framöver.

Dock blev denna situation ett s.k. momentum i matchen. Det märktes tydligt att lidingöspelarna tappade fokus efter händelsen.

Detta ledde till att Segeltorp kunde segla ifrån i mittperioden.
1-2 (24:05) på en kontring efter pucktapp i anfallszonen och dåligt hemjobb av forwards.
1-3 (31:44) i numerärt underläge, men där det slarvades med att slå pucken ur zon.
1-4 (34:17) ånyo en kontring som ledde till en-mot-två-situation.
Tyvärr bjöds Segeltorp på alldeles för många 1 mot 2 lägen!

Reduceringen till 2-4 (36:08) gjorde en annan hemvändare (dock bara några månader) Albin Wessleus (2) efter en fin passning från Patrik Ruckman parallellt med blålinjen (tror att Ruckman fick pucken av Elliot Almqvist).

Lidingös stora chans att komma tillbaka i matchen var vid ställningen 1-2, då Jacob Paganderth och Stefan Bjurström var helt ensamma med målvakten, men inte kunde bestämma sig för vem som skulle lägga pucken i det öppna målet!!!!! Stolpskott och många bra chanser fanns, men effektiviteten i Fortsättningsserien har varit svag. Bara drygt 7% av skotten resulterar i mål.

Som vanligt klarade Lidingö sista perioden bra när det gäller baklängesmål, men det var enda perioden som skotten förlorades (7-14). Då kom dessutom de flesta skotten i slutspurten då Lidingö kom tillbaka in i spelet.

Nu är läget i serien långt ifrån uselt – men dåligt när 11 matcher ändå återstår. Så bit ihop nu grabbar - många poäng kvar att vinna!

SK Iron Hockey närmast i bortamatch på tisdag och därefter viktig kamp mot FOC Farsta i Childhoodhallen nästa fredag, 20 januari klockan 19.00.

Det är inte vad som händer dig, utan hur du reagerar på det som händer, som har betydelse!

Text: Lasse Kinch

Dela Dålig start för Lidingös Vikingar på 2017

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google