Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

David Andersson förstärker IFK Lidingö SOK

fredag 20 januari 2017 00:01

"ETT RIKTIGT BRA NYFÖRVÄRV". Orienteringslöparen David Andersson fortsätter sin satsning mot VM i Estland till sommaren genom att byta klubb och miljö. Från och med nu förstärker den 35-årige dalmasen IFK Lidingö Orientering. Han har internationella framgångar i svenska landslaget med VM-silver i stafett 2007, VM-brons i stafett 2011 och EM-guld i stafett 2006. Nationellt har David tillhört eliten i Sverige under många år och han är flerfaldig svensk mästare.

David Andersson i sin nya klubbdress. Foto: IFK Lidingö SOKDavid Andersson i sin nya klubbdress. Foto: IFK Lidingö SOK

- För IFK Lidingö SOK är David ett riktigt bra nyförvärv och hans val ett kvitto på att den långsiktiga satsning som klubben gör på att vara en av de bästa orienteringsklubbarna och utvecklingsmiljöerna för orienterare i världen, säger Robert Larsson, som är klubbens vice ordförande.

- Mitt intryck av IFK Lidingö är mycket gott vad gäller föreningens struktur och organisation. Här finns ett professionellt ledarteam och en god stöttning kring elitlöparna. När jag nu väljer att representera IFK Lidingö ger det extra motivation i min fortsatta satsning, säger David Andersson. Under de senaste åren har jag valt att tävla sparsamt och riktat min individuella satsning enbart mot medeldistans. Under 2017 har jag förhoppningen att vara med och fightas även i internationella sammanhang.

- Jag har följt David sedan han hade Smedjebacken-tröjan på sig i unga år och vet vilken otrolig potential han har. Det ska bli otroligt kul att stötta honom mot både kommande individuella tävlingar och som stafettlöpare i klubben. Att David väljer att fortsätta sin karriär med oss i Lidingö gör att vi får en otroligt duktig och erfaren orienterare som starkt kommer bidra till vår fortsatta utveckling. Vi ska vara med och slåss om segern på både 10-mila och Jukola även 2017, säger Robert Larsson.


Fakta om David Andersson
Född: 1981

Moderklubb: Smedjebackens OK
Tidigare klubbar: VBOL, IK Hakarpspojkarna, Malungs OK Skogsmårdarna.

Meriter: VM-silver 2007, VM-brons 2011, EM-guld 2006.
Svensk mästare: 2007, sprint. 2009 och 2012 i stafett.

Foto: IFK Lidingö SOKFoto: IFK Lidingö SOK

Dela David Andersson förstärker IFK Lidingö SOK

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google