Väder Lidingö

Lidingö söndag 9 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

De cyklar Lidingös MTB-lopp på vanliga lånecyklar

tisdag 29 april 2014 01:05

"Ride of Hope Europe – Team Stockholm" som ska cykla 60 kilometer på hyrcyklar nu på söndag på Lidingö. Foto: Barncancerfonden

"Ride of Hope Europe – Team Stockholm" som ska cykla 60 kilometer på hyrcyklar nu på söndag på Lidingö. Foto: Barncancerfonden

Lidingöloppet och Clear Channel, företaget som har hand lånecyklarna i Stockholm, har inlett ett samarbete. Clear Channel blir bl.a. värd för Lidingöstafetten den 26 september. Men företaget ger även sitt stöd till en grupp cyklister som deltar i Lidingöloppets MTB-lopp nu på söndag, den 4 maj, för att samla in pengar mot barncancer.

Cyklisterna ingår i Barncancerfondens team “Ride of Hope Europe – Team Stockholm”, som ska köra MTB-loppet för att skapa ytterligare uppmärksamhet kring insamlingen av pengar till kampen mot barncancer. Teamet får låna vanliga City Bikes för att köra det 60 kilometer långa loppet. Nio cyklister ska alltså visa två saker: Dels att dessa cyklar, med sina små däck, är smidiga och enkla att använda både i stan och på MTB-banan, dels att det går att samla in pengar genom att trampa runt på en terrängbana.

På Lidingö finns tre stationer där man kan hyra dessa City Bikes – Stockholmsvägen nära stadshuset, Stockholmsvägen nära Statoilmacken och vid Baggeby torg. Och i Ropsten finns också en station för dem som t.ex. vill cykla över bron för att komma till Lidingö.

City Bikes som man kan hyra på Stockholmsvägen.

City Bikes som man kan hyra på Stockholmsvägen.

Dela De cyklar Lidingös MTB-lopp på vanliga lånecyklar

Kommentarer

Lars Stjernfeldt 2014-05-05 05:32

Ride of hope är ett mycket lovvärt initiativ och har mitt fulla stöd! Men att släppa iväg “Iprencyklarna” mitt i startfältet var korkat av arrangören! Då dom är helt och hållet olämpliga för denna typ av cykling uppstod en del farliga och mycket irriterande situationer när vi som stod i sämre startled skulle förbi. Målsättningen att visa att dessa cyklar är smidiga på MTB banan måste nog anses ha misslyckats, i princip alla tekniska haverier jag såg utmed bana och det var inte många, involverade en “Iprencykel”

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google