Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Deltagarrekord för MTB-loppet på lördag

torsdag 3 maj 2018 14:54

LÄS ÄVEN INFO OM LOPPET. Det blir total 2 200 cyklande deltagare som på lördag den 5 maj deltar i tre olika mountainbikelopp på Lidingö. Arrangör är Lidingöloppet. Huvudtävlingen, MTB 63, har hela 1 640 anmälda. De flesta är motionärer, men många starka elitcyklister kommer också. Årets nyhet är att dameliten nu får en separat start vilket varit efterfrågat. De tre distanserna är 63 km, 23 km och Lilla Lidingöloppet MTB.

15 sekunder efter starten på Lidingövallen kör cyklisterna på Elfviksvägen. Arkivbild15 sekunder efter starten på Lidingövallen kör cyklisterna på Elfviksvägen. Arkivbild

Lidingöloppet har tagit fram en sida som vänder sig till alla lidingöbor med information om loppen och hur de påverkarLidingö under lördagen vad gäller gång-, cykel och bilvägar. Läs på denna länk.

- Det är fantastiskt att loppet lockar både elitcyklister och motionärer att starta säsongen i ett av Sveriges största mountainbikelopp, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare.

- I dialog med många av elitdamerna har vi tillsammans kommit fram till en lösning som vi ska prova i år. Syftet är att få en mer rättvis tävling, där damerna också ges ett större fokus, säger tävlingsledaren Tomas Grönqvist om elitdamernas separata start. Bland damfavoriterna finns bland andra Åsa Erlandsson, Varbergs MTB, Hanna Bergman, Falu CK, (3:a 2017) och Emmy Thelberg, Team TCM, som var 2:a både 2013 och 2014. Hela Team She Rides Powered by SCOTT med Jessica Clarén i spetsen, kan bli farliga.

På herrsidan står fjolårssegraren och innehavaren av banrekordet, Emil Lindgren, Team Serneke Allebike, åter på startlinjen. Emil är en av Sveriges bästa MTB-cyklister genom tiderna med bl.a. ett VM-silver. Huvudutmanare är teamkamraterna i Team Serneke Allebike, Michael Olsson och Dennis Wahlqvist, åkarna som tog en trippel i fjol. Calle Friberg, Stockholm Cykelklubb/Team HiQ, och vasse spurtaren Jonas Ahlstrand som vann Cykelvasan 2017 är andra segeraspiranter.

– Lidingöloppet MTB är ett snabbt lopp där det svänger rejält. Jag har tillbringat många timmar i den här terrängen genom åren och gillar det snabba underlaget. Korta branta backar och mycket kurvor är några av de saker som jag är bäst på, säger Emil Lindgren i ett pressmeddelande.

Start och mål sker på Lidingövallen. Starttider Lidingöloppet MTB 63 km:
kl 12.02 Herrar Elit
kl 12.09 Damer Elit
Första målgång Lidingöloppet MTB 63 km
kl 14.00-14.05 Herrar
kl 14.20-14.30 Damer

Banrekorden sattes 2017 och innehas av Emil Lindgren 02:00:05 och Jennie Stenerhag 02:17:37.

Under söndagen, den 6 maj, avgörs även löploppen Vårmilen, Lidingöloppet Ultramarathon 50 km, 26 km och Knatte-ultran. Cirka 1 500 löpare än anmälda hittills. Start och mål är även då Lidingövallen.

Dela Deltagarrekord för MTB-loppet på lördag

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google