Väder Lidingö

Lidingö måndag 1 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Det blir amerikansk fotboll på Lidingö i år

fredag 21 november 2014 06:20

När Gångsätra och Hersby gymnasier slogs samman 2013 försvann möjligheten för de årliga matcherna i amerikansk fotboll mellan de två skolorna. "De gröna" Gångsätraeleverna och "de röda" Hersbyeleverna sörjde, för under nästan 30 år hade det årliga mötet varit en av skolårets absoluta toppar.

Några bilder från den sista matchen år 2012. De gröna Gångsätra och de röda Hersby stod alltid mot varandra på plan.Några bilder från den sista matchen år 2012. De gröna Gångsätra och de röda Hersby stod alltid mot varandra på plan.

Men nu blir det match i år igen, fredag den 5 december klockan 14.00. Och motståndarna som Hersby möter är Kungsholmens gymnasium. 475 elever får plats på läktaren i Gångsätrahallen, utanför står bildlikt talat ytterligare 1500 elever som också vill in. Det blir två matcher, och tjejerna kommer som vanligt före killarna.

I början av höstterminen kontaktade Hersbyeleverna Nora Malmberg och Alice Göransson stadens kultur- och fritidsförvaltning. De hade börjat arbeta på att få fart igen på den amerikanska fotbollen på Lidingö, när de återvände från sina utlandsstudier. Tillsammans med tre andra elever skapade de föreningen HAFF, Hersbys amerikanska fotbollsförening.

Via stadens ungdomsprojekt, som drog igång i höstas, har kultur- och fritidsförvaltningen stöttat arrangemanget genom att tillhandahålla träningslokaler, ge stöd och support till ungdomarna och ansvara för säkerheten kring matchen.

Dags alltså igen på Lidingö för de ständiga avblåsningarnas sport...

Gångsätras pausunderhållning.Gångsätras pausunderhållning.

Dela Det blir amerikansk fotboll på Lidingö i år

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google