Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Det var mycket blåvitt på Bosön i helgen

tisdag 17 november 2015 15:45

Det var väldigt blåvitt på Bosön i helgen, när IFK Lidingö Friidrott traditionsenligt anordnade sitt höstläger för klubbens juniorer: Dingo Camp. I år var det klubbens 9-11-åringar (födda 2004-2006) som bjudits in, och uppslutningen var god. 120 barn och runt 30 ledare var på plats i dagarna två.

Sprintträning med Hanna Adriansson Nordberg och Linda Frödin Glad är såhär kul när man blandar allvar och lek. Foto: IFK Lidingö FriidrottSprintträning med Hanna Adriansson Nordberg och Linda Frödin Glad är såhär kul när man blandar allvar och lek. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Under lördagen fick de aktiva träna friidrott under ledning av klubbens elit. Sprint- och häcklöpning, längdhopp, höjdhopp, kula, spjut och till och med slägga stod på programmet. Koncentrationsnivån var hög. Och, det är klart att det känns lite extra häftigt att få instruktioner från sina förebilder, många med landslagsuppdrag på meritlistan. När sedan klubbens maskot, Dingo, kom på besök lagom till den obligatoriska fotograferingen blev stämningen härligt uppsluppen.

Gruppbild. Foto: IFK Lidingö FriidrottGruppbild. Foto: IFK Lidingö Friidrott

En nyhet för i år var övernattning i skola, och efter en promenad upp till Rudboda skola smakade det extra gott med Taco-middag. Övernattning i sovsal, kuddkrig och popcorn hör ett läger till, och är också ett bevis på att idrotten är så mycket mer än träning och tävling. Nära kontakter med nya och gamla kompisar, träning i att sova borta, och att få prova på saker man aldrig trott man kunde, är sådant man får lära sig.

Söndagens lägerdag avslutades med rafflande stafetter. Många föräldrar och syskon var på plats för att heja. När klubbens veteraner, upp emot sju gånger så gamla som deltagarna på Dingo Camp, körde ett 150 meters-lopp mellan stafettheaten var publikstödet så starkt att taket på Bosön höll på att lyfta. Ett fint exempel på IFK Lidingö Friidrotts stora bredd: från barn till äldre och från bredd till elit.

Dingo på besök. Foto: IFK Lidingö FriidrottDingo på besök. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Dela Det var mycket blåvitt på Bosön i helgen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google