Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Detaljer avgjorde mot Iron - förlust med 2-3

tisdag 14 februari 2017 23:54

ISHOCKEY. Ett lag som kämpar för att hänga kvar i en serie har väldigt ofta marginalerna emot sig, så ock Lidingö Vikings vid tisdagskvällens möte med serieledarna Iron i Childhoodhallen. Resultatet blev 2-3 (2-1, 0-1, 0-1) och skottstatistiken 25-34.

Lidingö fick en “pangstart” med mål på två av sina tre första skott mot mål! 1-0 (0:51) av Jacob Paganderth efter skott från Frank Holmström och även en assist av Bengan Hjalmarsson. 2-0 (8:32) av Frank Holmström var ett underbart mål. Bengan Hjalmarsson slog en diagonalpassning till Paggan, som släppte till Frank, som kom i full fart och placerade in pucken!

Irons speciella målgörare (har gjort 25 mål!) fick chansen på ett eget skott. Här borde nog backarna i Lidingö fått bort pucken efter Gustaf Ericsons räddning.

Gustaf gör inte många “tavlor” på en säsong, och hade också lite otur när 2-2 (23:02) hamnade bakom ryggen på honom. Båda lagen hade sedan flera möjligheter att ta ledningen, men Iron hade något mer av spelet i mittperioden.

Ishockey är ett spel som skapar massor av adrenalin, och ibland rinner det över. Det hände i slutperioden när Iron avgjorde med sitt 3-2 mål (49:03) i numerärt överläge. En lidingöspelare fick först två minuter för (kanske) en tveksam slashing, men att i det läget snacka till sig ytterligare två minuter är oacceptabelt.

Lidingö bet ihop på ett fint sätt och hade några riktigt bra tillfällen att kvittera. Men som sagt – turen – den var som bortblåst. Dessutom hade Irons målvakt “oförskämdheten” att göra några riktigt bra räddningar.

Med tanke på att det var botten som mötte toppen var skillnaden mellan lagen anmärkningsvärt liten. Vill ju ändå påstå att Iron var det bättre laget, men med lite flax hade siffrorna kunnat vara de omvända.

Tycker många var bra ikväll. Som vanligt mål-Gustaf, som sin vana trogen gjorde några “omöjliga” räddningar. Alla fem backarna håller sin stabila form. Bengan Hjalmarssons intensitet smittar av sig och har höjt kvalitén på formationen med Fredrik Klasenius och Jacob Paganderth.

Första linan skulle jag vilja se lite mer effektivitet ifrån. De broderar fint men skjuter för lite. Bara fyra skott på mål borde nog var det dubbla. Men de gör mycket snyggt. Jag är ju förtjust Oscar Åkerlunds kroppsfinter t.ex. Axel Löw hade en soloraid som med den allra minsta tur hade resulterat i ett 3-0 mål.

Läget i tabellen förändrades inte så mycket tack vare att också Spånga förlorade och avståndet fortfarande bara är ett minus mål. Till Farsta – på fast mark – är det fem pinnar.

Farsta är nästa match, då på bortais. Hoppas att vi då kan få med alla spelarna. Ikväll sakandes Marcus von Sydow, Henrik Blomqvist och Albin Wessleus.

Framgångens hemlighet är att aldrig släppa målet ur sikte.

Text: Lasse Kinch

Dela Detaljer avgjorde mot Iron - förlust med 2-3

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google