Väder Lidingö

Lidingö fredag 14 augusti 2020 v. 33

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

Drygt 45 000 anmälda till årets Lidingölopp

måndag 17 september 2012 21:57

2011 sken solen över både löpare och publik. Låt oss hoppas att vädret blir lika fint i år när det kommer som många till Lidingö.

2011 sken solen över både löpare och publik. Låt oss hoppas att vädret blir lika fint i år när det kommer som många till Lidingö.

Årets Lidingölopp närmar sig och den 28 till 30 september kommer Lidingös befolkning att nästan tredubblas. Lidingöloppet räknar med att det i år kommer 100 000 besökare, inklusive löpare, till ön. 2 500 funktionärer från IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK sköter ruljansen under de sammanlagt 10 olika lopp som Lidingöloppet nu består av. Folkfest är bara förnamnet.

Liksom under de senaste åren skickar Lidingöloppet nu ut en uppmaning till löparna att tänka efter kring den egna hälsan.
– Vi vill uppmana löparna att inte utsätta sig för hälsorisker genom att delta i loppet om de inte är fullt friska, säger Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet. Det kan t.ex. handla om att man inte är frisk från en förkylning men ändå väljer att starta. Det kan få allvarliga konsekvenser.

– Vi jobbar för ett friskare Sverige. Det går ju trots allt ett nytt Lidingölopp nästa år, säger Tomas Hoszek.

Svarsfrekvensen på “hälsouppmaningen” är hög. Förra året svarade cirka 55 procent av löparna och år 2010 var det hela 60 procent.

Dela Drygt 45 000 anmälda till årets Lidingölopp

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google