Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Dubbelmöte med dubbelvinst

måndag 26 februari 2018 12:16

BASKET. Helgen som gick var en riktig basketfest. Svenska landslaget tog en meriterande seger mot Turkiet inför ett fullsatt Hovet. På söndagen var det sedan Lidingös herr- och damlag som fortsatte festen.

Lidingös glada basketlag efter vinsten mot Blackeberg. Foto: Stefan AntonssonLidingös glada basketlag efter vinsten mot Blackeberg. Foto: Stefan Antonsson

Dubbelmöte i Hersbyhallen där herrarna först tog emot Nacka i Basketettan Norra. Nacka ligger före i tabellen och är stora och starka. Men det brydde sig inte Lidingös herrar om. Full fart från början, många fouls från båda lagen men också dunkar och härlig kamp om varenda boll.

När Hugo Ståhlbröst tryckte ner bollen ur händerna på Nacka i en monsterblock, Alex Petrovic sänkte en trea, Jocke Metz offrade knäskålarna på golvet och Felix Magnusson stormade fram och avslutade med en rejäl dunk kunde man ana att detta skulle gå vägen. Lidingös herrar har nu slagit både Norrort och Nacka som ligger före i tabellen och ligger på en stabil femtelats i tabellen. Matchens lirare i Lidingö: Felix Magnusson. Slutresultat Lidingö-Nacka: 95-86

Lidingös damlag följde sedan upp med match mot Blackeberg som låg före i tabellen. Matchen var jämn i första halvlek men med lite övertag för Lidingö som visade upp bra tempo och lagspel. Hanna Mebius-Svensson hade härligt sänk med två raka trepoängare.

I halvtid hade Lidingö en ledning med 40-30 och även om det pendlade en del så kändes hela tiden hemmalaget som lite starkare. Line Göransson fick många fina passar och avslutade snyggt och slet med Lollo Hagberg under korgarna. När tre av Lidingös spelare hamnade på fyra foul började det bli lite nervöst. Men Lidingös damer spelade stabilt och ökade istället ledningen. Med fantastiska drives och tre-poängare blev Bella Sala utsedd till matchens lirare.

Lidingös damer har nu vunnit de fyra av de fem senaste matcherna och går förbi just Blackeberg upp till en fin tredjeplats i tabellen i Basketettans fortsättningsserie. Slutresultat Lidingö-Blackeberg: 72-55.

Text: Stefan Antonsson

Dela Dubbelmöte med dubbelvinst

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google