Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

Efter dålig start lossnade det för Lidingö Vikings

onsdag 31 januari 2018 11:24

ISHOCKEY. Inledningsvis spelade Lidingös Vikingar inte bra i bortamatchen mot Norrtälje IK, men det tog sig efter ungefär halva första perioden och till slut en stabil seger med 6-2 (0-0, 3-0, 3-2), skott: 38-31. Hade inte varit direkt orättvist om Norrtälje hade haft ledningen efter den första perioden, men Lidingös suveräne målvakt Gustaf Ericson höll rent och stoppade alla 14 skotten (Lidingö sköt 8), skriver Lasse Kinch efter gårdagens besök i Contigahallen i Norrtälje.

Spel med en man mer på isen har under en period varit mindre lyckad för Vikings och från att varit 29% i grundspelet hade det sjunkit till cirka 19% . Men tack vare fyra av de sex mål i denna match är plötsligt Lidingö Alltreans bästa lag i power play med 25%!

Det var också i PP som lagets specielle målskytt Gustav Dahlstedt satte sitt 27:e mål för säsongen. Målet (25:13) på en retur efter skott från Jacob Paganderth. Ass också till Fredrik Klasenius. 2-0 var ett smått klassiskt PP-mål. Marcus von Sydow spelade snyggt fram pucken till Kalle Kinch i mittzonen. På snabba skridskor tog sig Kapten-Kalle in i zon och passade Elliot Almqvist som slog på ett bra skott, vilket styrdes i mål av Linus Jansch.

3-0 (38:43) är mål som bara en måltjuv gör. Gurra Dahlstedt stal pucken från en Norrtäljespelare och fri satte Gurra pucken stenhårt via stolpen i mål. Den till synes säkra ledningen blev näst intill uppäten av hemmalaget genom två snabba mål i tredje perioden. 1-3, 44:28 och 2-3, 46:44 gjorde matchen onödigt spännande!

Nu var det aldrig riktigt nära kvittering och när Gustav Dahlstedt åter höll sig framme i PP och slog in en retur till 4-2 (48:10) kändes matchen avgjord. Förarbetet var ett skott från Henrik Grönlund och ass till Elliot Almqvist. 5-2 (52:30) gjorde Jacob von Sydow (2) som hade givit sig iväg från sin backposition och styrde in en fin passning från Paganderth. Även det i PP.

Det blev även ett fjärde PP-mål på en styrning av Fredrik Klasenius efter 57:06 fint förarbete av Bengan Hjalmarsson och Henrik Grönlund.

En spelare som aldrig gör en dålig match är Jacob ”Joppe” von Sydow och mot Norrtälje var han och Henrik Grönlund väldigt bra. Joppe som också stod för en räddning på mållinjen! Kapten Kalle som vanligt näst intill felfri. Fredrik Klasenius visade vilken fin lagspelare han är. Elliot Almqvist gjorde en av sina bästa matcher för säsongen och vad ska man då säga om Gustav Dahlstedt som klev upp sjuksängen och satte tre kassar! Suveränt!!!! 29 mål på 27 matcher!

Segern betydde att Lidingö gick upp på andra plats i tabellen som dock haltar en del. Fem poäng upp till serieledande Sudret och en match mer spelad gör att det gäller att rikta in sig på att bli tvåa eller trea för att direkt gå till kvalspelet till div. 2.

Ny viktig match på söndag hemma i Childhoodhallen mot serietrean Farsta kl 14:30!

Framgång är inte nyckeln till lycka. Lycka är nyckeln till framgång!

Text: Lasse Kinch

Dela Efter dålig start lossnade det för Lidingö Vikings

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google