Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Ekholmsnäsbacken har börjat få sitt snötäcke

måndag 12 december 2016 21:37

STARTDATUM INTE KLART. Natten till måndagen började arbetet med att preparera Ekholmsnäsbacken inför den kommande skidsäsongen. I fredags kom Micke Blomqvist ned från Funäsdalen för att hjälpa sin bror Alexander med arbetet. Alexander svarar för driften i vinter, i samarbete med Lidingö stad och Lidingö slalomklubb. Igår söndag provkördes snökanonerna.

Snökanonerna har sprutat upp snön på golfbanans skyddsnät. Foto: Bo Vading, piqs.seSnökanonerna har sprutat upp snön på golfbanans skyddsnät. Foto: Bo Vading, piqs.se Micke Blomqvist pysslar om snöscootern. Foto: Bo Vading, piqs.seMicke Blomqvist pysslar om snöscootern. Foto: Bo Vading, piqs.se Tio snökanoner är igång hela tiden, och ytterligare några finns i beredskap. Foto: Bo Vading, piqs.seTio snökanoner är igång hela tiden, och ytterligare några finns i beredskap. Foto: Bo Vading, piqs.se

Man arbetar nu hela natten i tvåskift med två personer (aldrig ensamarbete på natten) och försöker få fram så mycket snö som möjligt innan vädret blir för varmt. Gränsen för snökanonerna ligger runt tre minusgrader eftersom Kyrkvikens vatten är bräckt.

Det är också chansartat att lägga ut snö nu, innan tjälen har krupit ner i marken - snön isolerar ju också. Det finns ännu ingen prognos för när backen kan öppnas. Men i vissa partier har man lyckats få fram mycket snö, som senare kan pistas ut. Och vackert är det när snön sprids över omgivningen.

Text: Bo Vading

Dela Ekholmsnäsbacken har börjat få sitt snötäcke

Kommentarer

Carl-Johan Schiller 2016-12-12 22:22

Det är verkligen roligt att vi nu ser effekterna av vår långa process för att få till en bättre backe. Ekholmsnäsområdet var ett av de områden jag pekade ut när jag tillträdde som ordf i kultur- och fritidsnämnden där vi måste satsa. Tillsammans med föreningarna och andra intressenter som är verksamma i området gör vi nu det!

Carl-Johan Schiller (KD)
Ordförande, kultur- och fritidsnämnden

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google