Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

En seger är alltid en seger

torsdag 4 oktober 2018 16:00

ISHOCKEY. 4-2 (0-2), (1-0), (3-0), skott 46-22 mot KTH var en klassisk underskattning till att börja med. ”Det var dålig tändning – det kändes” sa bl.a. Thomas Desell direkt efter matchen i Hockeytrean, som igår spelades i Danicahallen.

Det märktes direkt. KTH spelade visserligen bra - med fart och fläkt – men med motståndare som ”koner” är det lätt att spela ishockey. Skridskoåkning och passningsspelet var ”cero” i första perioden.

Målen kom också efter dåliga markeringar i egen zon. 0-1 (1:05) och 0-2 (13:35).

Vet inte vad tränare Christian Köping sa i pausen, men det blev i alla fall en betydande skärpning direkt i den andra perioden. 17-5 i skott i andra berättar lite om övertaget som Lidingö skapade, men målen uteblev – nästan.

1-2 (31:16) kom på en styrning av Elliot Almqvist efter skott från blå av Patric Thomasson (ass också till Stefan Bjurström). KTH fortsatte även i den tredje perioden att försvara sig bra även om krafterna såg ut att tryta efter ungefär halva matchen.

2-2 (50:09) var ett snyggt mål där Carl Versteegh ska ha mycken kred. Calle jobbade fram pucken i en ivrig fore checking bakom motståndarmålet. Tittade upp – och serverade en perfekt passning till en fristående Fredrik Klasenius. ”Klasse” pricksköt direkt i klubbkrysset!

När skulle segermålet komma?

Trycket mot KTH:s mål var nästan konstant men det dröjde till dess att det var 7 sekunder kvar och spel i P.P. Det rätta gjordes då från coachhåll. Gustav Dahlstedt, som just kommit tillbaka i laget efter en operation, togs in och Fredrik Klasenius för att teka. Frank Holmström för att skjuta. Tre viktiga pjäser i P.P. i en match av denna karaktären.

”Klasse” vann tekningen. Pucken hölls kvar i zon och Frank sköt. Retur och då håller han sig framme - Gurra Dahlstedt! Fick pucken på klubban, men också via skridskon in i MÅL efter 18 sekunders PP. 59:59 kom så 4-2 i öppen kasse när KTH chansade.

Åter var det vunnen tekning av Fredde Klasenius och även denna gång Gustav Dahlstedt som gjorde målet med ett backhandskott. Konstigt det är med målskyttar (Gurra), men även om inte spelet stämmer till 100% så är det just dom som håller sig framme när matcher ska avgöras. Över lag var det ingen bra match från Lidingös sida. Tycker att Patric Thomasson och alltid lika hårt kämpande Fredrik Klasenius märktes mest. Men som sagt/skrivet: en seger är alltid en seger!

Kommande tisdag är det match igen.. Solna SK kommer till Childhoodhallen, matchstart 19.30.

Text: Lasse Kinch

Dela En seger är alltid en seger

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google