Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

En kul sport

lördag 8 september 2018 10:42

Motionspokalen, där de egna funktionärerna i de flesta av de elva grenarna själva sköter arrangemangen. Så var fallet i veckan då kulstötningen avgjordes på Lidingövallen. Ingvar Lindqvist, nu tävlande i den äldre veteranklassen gubbar över 80 år, hade ansvaret, tillsammans med PO Zethrin i klassen under. Ingvar och PO har själva fullföljt Motionspokalen 31 respektive 38 gånger. Ingvar segrade också i sin klass.

Ingvar Lindqvist och PO Zethrin, som båda vann sina grupper. Foto: Lars-Eric DahlstedtIngvar Lindqvist och PO Zethrin, som båda vann sina grupper. Foto: Lars-Eric Dahlstedt

Alltid är det någon i gänget som är duktig i de olika grenarna och ställer upp och instruerar sina kamrater. I onsdags och torsdags var det förre världsrekordinnehavaren i sprinttiokamp Inge Hermansson som entusiasmerade flera av de tävlande. Sprinttiokamp finns det? Jo faktiskt, alla genar skall göras under 30 minuter. Nu är det mer än 40 år sedan och rekordet är slaget.

PO:s son Johan vann liksom förra året i Gubbar Äldre och Tor von Sydow tog en paus i valkampanjandet och segrade i Veteranklassen. Björn Lundblad, som i år är ny i Motiospokalen, segrade i Gubbar Yngre. Det är endast Yngre Ladies som tävlar i kula och här var Anna Rapp snäppet bättre än Annica Sandström.

Text: Lars-Eric Dahlstedt

Dela En kul sport

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google