Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

En strålande period räckte mot Värmdö

onsdag 8 februari 2017 12:09

ISHOCKEY. Om hemmamatchen igår i Childhoodhallen mot Värmdö HC hade varat i en period, hade Lidingö Vikings överösts med beröm, för en strålande insats. Nu blev det en onödigt nervpirrande seger med 3-2 (3-0, 0-2, 0-0), skott: 28-39. I första perioden gick passningarna på bladet, och farten i uppspelen var bra. Varför höll inte detta?

Gustaf Ericson i Vikingarnas mål styrde skickligt undan motståndarnas puckar. ArkivbildGustaf Ericson i Vikingarnas mål styrde skickligt undan motståndarnas puckar. Arkivbild

Klassiskt! Leder ett lag med 3-0 och dessutom har spelat bra, så är alla nöjda. Nöjda ishockeyspelare är inga bra ishockeyspelare.

Säg att alla 15 utespelarna tappar 1%. Då blir laget totalt 15% sämre. Samtidigt skärper sig motståndarlaget med 1% per man d.v.s. de blir 15% bättre. 30% skillnad alltså och det är mycket i idrott.

Det visade sig också i denna match. Lidingö förlorade skotten med 5-17 i andra och 0-2 i mål! Även den tredje perioden inleddes med hårt tryck mot Vikingarnas mål, men tur och framförallt skicklighet från Gustaf Ericson i målet kom det ingen kvittering.

Allt eftersom tiden gick kunde Lidingö också arbeta sig tillbaka i matchen, och under den sista 10 minuterna kunde de kontrollera matchen. Borde kanske t.o.m. definitivt avgjort med ett fjärde mål.

1-0 (6:00) gjorde Bengan Hjalmarsson. Kapten Kalle fick fram pucken till Oscar Åkerlund, som hittade Bengan. 2-0 (8:40) var ett snyggt anfall som inleddes med att Kapten Kalle sköt ett bra skott, som dock målvakten räddade. Retur gick till samme Kalle, som denna gång fintade skott, men elegant passade till Bill Norman som satte pucken i praktiskt taget öppet mål. Assist också till Bengan Hjalmarsson.

3-0 (12:14) var lite tursamt, men med väldigt snyggt avslut. Marcus von Sydow slog en djupledspassning, som en Värmdöback missade och den gick fram till Frank Holmström. Fri med målvakten satte Frank pucken mycket snyggt upp i nättaket.

Att Lidingö fick två snabba utvisningar i andra perioden bidrog till att Värmdö fick fart och kunde reducera till 3-1 (25:16) och sedan också 3-2 (34:06). Då såg det dystert ut. Men som redan nämnts, Värmdös offensiv dog allt eftersom. Kanske blev de trötta för de spelade hårt med sina bästa spelare.

Rättvis seger? Knappast, men heder åt en bra kämpainsats, när det blåste runt öronen. Gustaf Ericson var bra, även om han släppte lite för många returer denna kväll. Våra backar håller bra klass och är stabila. Bill Norman vill jag ge ett extra plus till. (Att berömma sonen = Kapten Kalle, kan lukta fadersberöm, men jag tar risken. Han var bra).

Oscar Åkerlund gjorde come back och han betyder att Lidingö får ett lite mer konstruktivt spel, men visst syntes att Oscar behöver några träningar till för att få upp flåset. Stefan Bjurström och Fredrik Klasenius slet hårt och offrade sig i flera svåra situationer. Axel Löw var också tillbaka, och tillsammans med Albin Wessleus och Eliot Almqvist avlastade de bra när Per Wirén coachade hårt med de två första linorna.

Avslutningsvis tre mycket viktiga poäng när Lidingö, som nu passerade Spånga i tabellen, gick upp på kvalplats. Tyvärr saknades både Sebastian Fuchs och Gustav Dahlstedt p.g.a. sjukdom. Två viktiga pjäser i Lidingö.

Att stanna upp ett ögonblick emellanåt kan vara den enda möjligheten att orka gå vidare.

Text: Lasse Kinch

Dela En strålande period räckte mot Värmdö

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google