Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

En välbehövlig poäng

söndag 18 juni 2017 07:27

OAVGJORT PÅ VALLEN. Efter IFK-ledning med både 1-0 och 2-1 blev det igår till slut 2-2 hemma på Vallen mot Stuvsta IF.

Matilda Wigholm har just givit Lidingö ledningen med 2-1. Foto: Clara LedinMatilda Wigholm har just givit Lidingö ledningen med 2-1. Foto: Clara Ledin

Sol och fina förhållanden på Lidingövallens naturgräs när Stuvsta kom på besök. Efter skador och annan frånvaro så kom Lidingö till start med en liten trupp på 13 spelare, några fick också pröva på nya positioner.

Första halvlek var jämn spelmässigt, med något fler chanser för bortalaget. Men Lidingö går till halvtidsvila med ledning, 2-1, efter ett mål på övertid av Matilda Wigholm som kom in på en högerytterposition i slutet av halvleken. Hon fick bollen efter en fin cross av Maria Granat Hamberg och sköt över målvakten i bortre hörnet.

1-0 gjorde Elin Flyborg i 22:a minuten. Stuvstas kvittering till 1-1 kom på en frispark som dom lyfte in framför mål, något de är starkast på.

I andra halvlek tog Lidingö över spelet i värmen, trots att Stuvsta fick påfyllning med spelare i paus och då har full bänk. Lidingö skapade också fler chanser, men bollen ville inte. Vid en straffsituation, där Elin föll, friade domaren och det enda resultatet blev en hörna. De sista tio minuterna flyttade Stuvsta upp spelet och avlossade flera skott mot mål, men över. I 88:e matchminuten fick Stuvsta en frispark strax utanför straffområdet och deras skytt fick fin träff och bollen borrade sig in i bortre hörnet, och 2-2 blir också slutresultatet.

En bra och spännande kamp, där båda lagen försökte starta uppspelen via backlinjen med ett slutresultat som kanske ändå var rättvist, även om det kändes tungt att tappa två poäng i slutminuterna.

Jenny Eriksson, som inte stått någon match under serien, hoppade in i mål idag och gjorde det lugnt och tryggt. Idag spelade Lidingö också ett bättre hophållet försvarsspel över hela plan och bjöd inte på några omställningar. Båda baklängesmålen kom via fasta situationer. Och framåt skapades en del, och kanske hade matchen kunnat avgöras på något av de genombrott som forwards hade i andra halvlek.

Elena Öhman stod för en fin försvarsinsats mot Stuvsta. Foto: Clara LedinElena Öhman stod för en fin försvarsinsats mot Stuvsta. Foto: Clara Ledin

Elena Öhman avstyrde som vanlig många kontringsförsök från motståndarna och Nora Boghammar gjorde en övertygande match som vänsterback.

Maria Granat Hamberg stod för många fina pass från sin mittfältsposition och Ebba Malmström och Hanna Stokki sprang kopiöst mycket i anfallet. Hela laget stod för en fin arbetsinsats och det känns som ett steg i rätt riktning jämfört med matcherna innan. Flera spelare kunde dessutom inte spela, så det finns ännu en växel att lägga in i höst. Första matchen efter sommaruppehållet blir den 5 augusti, då IFK:s damer tar emot serieledande Södersnäckornas BK.

Text: Björn Jansson

Dela En välbehövlig poäng

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google