Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

En vinst och en förlust

söndag 11 februari 2018 22:51

ISHOCKEY. Lidingö Vikings har varit i Mariehamn på Åland för att under helgen spela två matcher i Alltrean. Det handlar om att vara ett av de fyra första lagen i tabellen för att ha en chans att komma upp i nästa division. IFK Mariehamn är nu på tredje och Lidingö på fjärde plats efter de två matcherna. Igår lördag vann Mariehamn med 5-4, idag var det Vikingarnas tur att vinna, med 5-3.

Lidingösidans ishockeyrapportör Lasse Kinch var inte på plats men har följt matcherna via Ishockeyförbundets resultatsida och här är en sammanfattning av dem:

Vikingarna kom inte till arenan Islandia Mariehamn förrän knappa timmen före lördagens matchstart, vilket säkert påverkade målvakten Gustaf Ericson, som sällan gör en dålig insats, att själv lämna målet efter 1-3 i första perioden. Det första bakåtmålet kom redan efter 1:09. Matchen förlorades med 4-5 (1-3, 1-1, 2-1), skott:25-40. Mariehamn ett litet övertag i hela matchen, men Lidingö gjorde en bra insats efter förutsättningarna. Segermålet kom 57:01, tre minuter för full tid.

Men, på söndagen blev det äntligen seger mot Mariehamn som Lidingö nu mötte för femte gången under säsongen. Vinsten blev 5-3 (2-0, 1-2, 2-1), skott 38-43.

Lidingös verklige hjälte var Gustav Dahlstedt, som för ovanlighetens skulle inte gjorde något av laget nio mål under dubbelmötet, men som visade sin andra sida – lagspelaren! Han fick också pris som Lidingös bäste spelare av bortajuryn.

En annan Gustaf tog en härlig revansch idag och det var vår normalt så fantastiske målvakt Gustaf Ericson. Gårdagens insats hade gjort precis rätt inverkan och nu var Gustaf som vanligt. Igår var det 4-15 i skott i första perioden idag 18-9!

I dagens match var det andra förutsättningar. Utvilade och i god tid i hallen och en revanschvilja över hela linjen. Det gav också 1-0 (9:37) av Fredrik Klasenius (9) som först vann en tekning och därefter styrde med skridskon in pucken efter skott från Kalle Kinch. 2-0 (11:15) gjorde Frank Holmström med ett bra handledsskott.

Mariehamn fick in både 1-2 (22:36) och 2-2 (29:59) innan en av isens bästa gjorde 3-2-målet (38:48). Marcus von Sydow fick in det via stolpen, understödd av Fredrik Klasenius och Gustav Dahlstedt.

Det definitiva matchavgörandet kom kvarten in i sista perioden. 4-2 (55:27) när Linus Jansch (bra idag också - gjorde två mål igår) sköt en isare i mål. 5-2 (56:47) var premiärmålet (!) för Patric Thomasson i A-laget i seriespel, ass Fredrik Klasenius som vann tekningen i egen zon. Patric skickade pucken över hela planen in i det tomma målet och matchen var avgjord. Reduceringen till 5-3 (58:03) i spel 6 ute mot 4 i Lidingö var bara en formalitet.

Vikingarna vinner inte en sådan här match om inte alla gör en näst intill felfri insats, men utöver de som redan har fått beröm ska en extrablomma delas ut till Fredrik Klasenius, Kalle Kinch, Carl Versteegh, kedjan med Frank, Linus och Elliot Almqvist som fram för allt var bra offensivt.

De tre poängen kan visa sig väldigt viktiga i slutändan. Vilka tre lag som – utöver Sudret – kommer till slutspel står mellan fyra lag. Ojämnt antal matcher kvar gör att det är svårt att spekulera om utgången.

Lidingö har tre matcher kvar. Norrtälje (b) 20/2, Älta (h) 23/2 och Österåker (b) 25/2, en tuff vecka som sannolikt måste innebära nio poäng för att komma till kval.

Lyckan står den djärve bi!

Text: Lasse Kinch

Dela En vinst och en förlust

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google