Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Enkel seger för motiverat Lidingö mot Älta

lördag 24 februari 2018 11:57

ISHOCKEY. Att motivation är en viktig ingrediens i ishockey fick vi ett tydligt bevis på igår i Childhoodhallen när det motiverade Lidingö vann mot ett mindre inspirerat Älta 7-2 (1-0, 2-1, 4-1), skott: 40-27. Det skriver Lasse Kinch i sin rapport från matchen.

Att situationen var så berodde ju på att Lidingö kämpar för att få kvala till div 2, medan Älta inte har någon anledning att offra sista hörntanden för den sjätte plats i tabellen som redan är cementerad.

Lidingö dominerade matchen från första nedsläpp men lyckades bara göra ett mål i första perioden och det genom den mycket lovande 16-åringen Viktor Fälth. Ett välplacerat skott i fritt läge. Bra ass av Eliot Almqvist, som än en gång visade att hans placering som ytterforward gör honom mycket bättre.

Jojjes Weigelts första mål i A-laget, 2-0 (21:19), kom (lite tursamt) via en motståndare, när han egentligen var ute efter att friställa passningsläggaren Fälth.

Fredrik Klasenius gör så otroligt mycken nytta, inte bara när han har pucken utan även i spel utan puck. Klasse är spelaren som verkligen tänker på laget före jaget. Tar t.ex. täckningen bakåt om en av backarna ger sig iväg offensivt. Fredde satte distinkt 3-0 (23:30) på fin ass från Gustav Dahlstedt.

Lidingö hade åtta utvisningar i matchen och i numerärt överläge reducerade Älta till 1-3 (26:51). Även i andra perioden var det Lidingö som hade övertaget och borde stängt matchen då. När det istället blev 2-3 (40:41) blev det lite oroligt i leden.

Matchavgörande var ett diskutabelt mål bara knappa minuten senare. I en gröt framför Ältas mål kunde Eliot Almqvist raka in pucken fram till viktiga 4-2 (41:29). Mycket möjligt att det var en situation som kunde bedöms som off side i målgården.

Ska inte påstå att Älta gav upp, men klart att när sedan 5-2 (43:25) kom genom ett fint skott av Jacob von Sydow fanns inte mycket kvar för Älta att kämpa för. Lite typiskt gjorde så Vikings 6-2 i spel fyra mot fem. Gustav Dahlstedt sköt stenhårt i krysset. Patric Thomasson (bra match) och vår duktige målvakt (!) Gustav Pielbusch fick ass. Fjärde målet i numerärt underläge denna säsong av Lidingö. Slutresultatet 7-2 fastställde nästa Gustav nämligen Philipson 59:12.

Mycket glädjande och se att de fyra J 18-spelarna Fälth, Weigelt, Beckman och Wilund tog för sig så bra. Det syntes tydligt att de hade lärt sig att spela A-lagsspel. Samtligas insats var bättre än mot Norrtälje (då dom också var bra). Vilket fint jobb tränarna i J 18 gjort som förädlat de pärlor som finns i deras trupp. J 18 vann ju sin serie och gick upp i Elit till nästa säsong.

Chansen för fortsatt spel efter denna vecka ligger nu i Lidingös egna händer. Vinst på söndag borta mot Österåker så kan placeringen i serien bli allt ifrån tvåa till fyra.

Att oroa sig är som att gunga i en gungstol; Det ger dig någonting att göra; men det leder dig ingenvart!

Text: Lasse Kinch

Dela Enkel seger för motiverat Lidingö mot Älta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google