Väder Lidingö

Lidingö onsdag 8 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Europas största lagtävling i golf spelas på Lidingö GK

onsdag 4 juli 2012 00:10

Lidingö Golfklubbs klubbhus. Härifrån kan man följa EM-tävlingen nästa vecka. Arkivbild

Lidingö Golfklubbs klubbhus. Härifrån kan man följa EM-tävlingen nästa vecka. Arkivbild

På tisdag den 10 juli startar “European Boys´ Team Championship 2012”, golftävlingen för morgondagens världsstjärnor i golf. Svenska Golfförbundet och European Golf Association har bett anrika Lidingö Golfklubb stå som värd för dessa lagtävlingar, där pojkar upp till 18 år spelar. Spelarna kommer från 16 länder, däribland Sverige. Tävlingarna avslutas lördag den 14 juli.

Det är 33:e gången som “European Boys´ Team Championship” avgörs och det är första gången tävlingen går på Lidingö Golfklubbs banor. Sex spelare ingår i varje lag och lagen kommer från Danmark, England, Finland, Frankrike, Holland, Italien, Irland, Norge, Spanien, Sverige, Schweiz, Skottland, Tjeckien, Tyskland, Wales och Österrike.

Tävlingen invigs måndag den 9 juli klockan 18.30, dit alla är välkomna.

Under tisdag och onsdag blir det slagspel för att få fram vilka lag som går vidare till Flight A och Flight B. Samtliga 6 spelare i lagen deltar i slagspelet och de fem bästa scorerna (resultaten) per lag räknas. De 8 bästa lagen får fortsätta i Flight A, de övriga i Flight B. Flight A spelar om medaljerna guld, silver och brons. I Flight B spelar man om vilka tre lag som blir tvungna att kvala till nästa EM.

På torsdag startar matchspelet och i Flight A spelas 2 foursomes och fem singlar. I Flight B spelas 1 foursome och 4 singlar. I Flight A möter 1:an 8:an, 2:an möter 7:an osv.

Under fredagen fortsätter matchspelet och i Flight A gör man upp om vilka som får spela final respektive bronsmatch. Dessa lag spelar 2 foursomes och 5 singlar. Resterande lag i Flight A och B spelar 1 foursome och 4 singlar.

Lördagen är finaldag. På morgonen spelar de som är rankade 1 och 2 respektive 3 och 4, 2 foursomes. På eftermiddagen spelar man 5 singlar. Övriga lag spelar 1 foursome och 4 singlar om platserna 15-16, 13-14, 11-12, 9-10, 7-8 och 5-6.

Runt klockan 18.30 blir det avslutningsceremoni med prisudelning. Den kommer att äga rum så snart matchspelet är klart, cirka 17.30 – 18.00.

Övrigt:
Banan är helt stängd för spel från lördag den 7 juli klockan 13.00. Öppnar igen för spel söndag den 15 juli.

Under EM-spelet startar man från hål 5 och avslutar på hål 4. Anledningen är att man under matchspelet vill få så många “matchavslut” som möjligt på de hål som idag är 15-18 och 1-4, och som ligger nära klubbhuset, vilket för EM-spelarnas del innebär hålen 11-18.

Under EM-veckan är den nedre parkeringen stängd och avsedd för transporter av spelare och ledare. Däremot är den övre parkeringen öppen.

Restaurangen är öppen under hela EM-veckan.

Markeringen här nedan visar var klubbhuset ligger.

Dela Europas största lagtävling i golf spelas på Lidingö GK

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google