Väder Lidingö

Lidingö måndag 6 juli 2020 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Femetta för fotbollsherrarna

måndag 21 maj 2012 00:10

IFK Lidingö FK tog i lördags emot Värtans IK på Lidingövallen. Hemmalaget vann matchen med 5-1 (3-1) och seglade därmed upp i serieledning, dock i en haltande tabell.

Pedro Letelier Cajas från Värtans IK fick en mardrömsstart vid sin återkomst på Lidingövallen. Efter dryga fem minuters spel drog han ner Marcus Wahlberg i IFK Lidingö och domaren blåste för straffspark. Tom Nymark stegade fram och satte bollen stenhårt mitt i målet, samtidigt som målvakten chansade och kastade sig åt höger.

Bortalaget fick efter cirka kvarten spelad sin chans att kvittera efter en miss i hemmalagets passningsspel, något som ledde fram till ett friläge för Värtan. IFK:s målvakt Per Fahlman var dock snabbt ute och räddade skottet. Men kort därefter kom kvitteringen. På ett inlägg kom Per Fahlman i Lidingö lite fel ut och kunde inte greppa bollen som därefter hamnade framför motståndarnas fötter och bollen kunde enkelt skjutas in i det öppna målet. Hemmalagets spelare protesterade och ville ha frispark då de tyckte att målvakten blivit för bryskt behandlad vid situationen, men domaren blåste mål och pekade mot mittcirkeln.

Spelet under den första halvleken var jämnt. Hemmalaget försökte äga bollen och det ledde till att bortalagets chanser skapades när Lidingöspelarna tappade bollen på mittplan och Värtan kunde ställa om till farliga kontringar. Nästa mål i matchen gjordes av Lidingö på hörna, lite orättvist kan tyckas då Värtan hade kapat ett par heta chanser, men effektivitet är en del av fotbollen. Målet blev en väckarklocka för hemmalaget som under en tiominutersperiod före ledningsmålet inte spelat någon bra fotboll. Bara några minuter senare gjorde även Lidingö 3-1 på ett långskott av Tom Nymark, som även blev halvtidsresultatet.

Inför den andra halvleken var förutsättningar att Värtan var tvingade att flytta fram lagdelarna för att nå en kvittering. Inledningen av sista 45 minuterna var jämn och båda lagen gick ut offensivt i jakt på flera mål.

Hemmalagets anfallsvapen var att komma runt på kanterna, något som var väldigt lyckat denna soliga eftermiddag, och laget lyckades vaska fram ett par halvchanser i början av halvleken. Men ju längre matchen led försvann finliret, som publiken fått se i den första halvleken, och den andra halvleken blev en rätt sömnig tillställning.

Hemmasupportrarna skulle dock få jubla även i den andra akten. Efter en halvtimme spelad sprang Daniel Nowik igenom motståndarnas försvar och kunde, efter att han dock blivit ikappsprungen av en försvarare, skjuta in bollen. 4-1 och matchen var därmed förlorad för Värtan. Matchminuten efter var Lidingö nära att öka sin ledning men en misstänkt hands stoppade bollen på mållinjen. Vilda protester kom från hemmalagets spelare men domaren valde att fria.

5-1-målet kom istället i slutminuten. Isac Gustafsson fick bollen strax utanför straffområdet och kunde fint lägga in bollen i målvaktens vänstra kryss.

Matchen slutade 5-1 till Lidingö och laget gick därmed upp i en tillfällig serieledning.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela Femetta för fotbollsherrarna

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google