Väder Lidingö

Lidingö måndag 13 juli 2020 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Fiender på plan – vänner vid sidan av

lördag 19 maj 2012 07:00

Inför dagens herrmatch mellan IFK Lidingö Fotboll och Värtans IK i division 4 Stockholm norra, har Oliver Ström Bäverlind intervjuat två av spelarna. Matchen spelas på Lidingövallen klockan 13.00.

Vid sidan av planen är de goda vänner men i dag ställs Nicklas Ström Bäverlind, IFK Lidingö, och Pedro Letelier Cajas, Värtans IK, öga mot öga i lokalderbyt. För Pedro, som inför säsongen valde att byta klubb, är känslorna blandade när han kommer tillbaka till sin gamla hemmaarena.

Hur gick tankarna Pedro, innan beslutet blev officiellt?
– Med IFK:s nya satsning så skulle det bli svårt för mig att hinna med allt som har med livet att göra. Detta gjorde det såklart jobbigt då jag alltid försöker vara med 100 % i alla lägen så tankarna var väl om jag skulle kunna få det att funka eller inte.

Var det ett tufft beslut?
– Självklart var det jobbiga veckor innan jag bestämde mig om hur jag ville göra, men med facit i hand så har det faktiskt blivit till det bättre. Hinner med allt det jag vill hinna med plus att jag får lira lite boll med ett bra lag.

Är det fler som spelat i IFK Lidingö men som idag spelar i Värtans IK?
– Det finns en del spelare som har förflutet i IFK, om jag har räknat med alla som har att något med IFK att göra så är det fem stycken, bland annat slitvargen Adam Graffman.

Hur länge spelade du i IFK Lidingö innan du bestämde dig för att byta klubb?
– Har väl gjort en och annan säsong för klubben. Eftersom jag tidigare har spelat för Värtan under ett år så blir det svårt att kunna svara men har ju lirat i IFK sedan jag var 10.

Hur har det gått hittills, både för dig och för laget?
– För mig så tycker jag att det har gått hyfsat, tar en dag i taget helt enkelt för att kunna anpassa mig så gott jag kan. När det gäller laget så måste jag erkänna att jag inte kunnat komma till en bättre klubb. Vi kämpar och sliter för varandra och viker aldrig ner oss, så helt klart är vi med i toppen.

Kan du beskriva ert lags fotbollsfilosofi
– Utnyttja våra styrkor till fullo och ge järnet.

Är det någon skillnad att spela för Värtan istället för IFK Lidingö?
– Spelmässigt har båda lagen ett liknande spel, kontrollerat med bra passningsspel. Organisatoriskt så finns det viss skillnad eftersom det i IFK finns distinkta roller om vad som ska göras, både utanför och på plan. I Värtan så vet alla vad som ska göras för att nå ett bra resultat. Det har möjligtvis att göra med att laget består av flertalet rutinerade spelare som varit med högre upp i divisionerna.

Pedro och Nicklas följer båda fanatiskt favoritlaget AIK i både fotboll och ishockey.
Hur går det att vistas tillsammans utanför planen efter din flytt? Är det kärvt mellan er?
– Nej, tvärtom det är fortfarande väldigt mycket skratt mellan oss två.

Vad är ditt bästa fotbollsminne av Nicklas?
– Det finns många fina minnen, exempelvis när han en varm sommardag kom till träning med en strumpa lindad runt skallen, vilket han tyckte var helt naturligt eftersom han hade långt hår. Rent fotbollsmässigt så måste det vara hans kreativitet när det gäller målgester, han är helt outstanding!
Annars är det från våra yngre dagar då vi var ett radarpar i mitten i P87:s utvecklingslag. Det var tider det.

Hur kommer det vara att komma tillbaka till Lidingövallen som bortalagspelare?
– Självklart så kommer man bli tagen av stundens allvar då man kommer till en plats där man spenderat många timmar. Men samtidigt så ska det bli otroligt kul att få vara med och fightas för tre poäng.

Vem vill du helst trycka till lite extra i matchen?
– Om inte Nicklas så skulle jag ta Srdjan alla dagar i veckan.

Hur ser din drömavslutning av matchen ut?
– Sätta den perfekta passningen som resulterar i ett kanonmål. Jag skulle i och för sig inte tveka på att sätta en straff i slutminuten heller men jag ser mig själv som en framspelare och inte en främst som målskytt.

Vad tror du att slutresultatet blir?
– Jämnt in i det sista där vi, Värtan, drar det längsta strået.

Nicklas valde däremot att förlänga sitt kontrakt med IFK Lidingö.
Hade du andra erbjudanden innan du skrev på för Lidingö?
– Nej jag visste direkt att jag ville vara kvar i IFK, speciellt när jag fick reda på den satsning som klubben gör. Det känns spännande att få vara med på den här resan!

Vad har du att säga om Pedro som valde att lämna moderklubben för lokalkonkurrenten?
– Såklart det är tråkigt att en av IFK:s gamla ikoner väljer att ta den breda vägen istället för att vara kvar och kriga om en plats. Men pallar man inte trycket så gör man inte…

Hur går det att vistas tillsammans utanför planen efter Pedros flytt? Är det kärvt mellan er?
– Det är inga problem. Vi har spelat så länge tillsammans att vi kan se förbi klubbtillhörigheten. Men det är klart att det blir betydligt fler gliringar numera än förr.

Vad är ditt bästa fotbollsminne av Pedro?
– Jag har bara dåliga… Nej men det är väl alla extra träningspass som vi har kört genom åren. Vi sporrade alltid varandra att träna mer och bättre. Mitt favoritminne av Pedro är nog när han var tvungen att putsa mina skor i en månad efter att jag förnedrat honom genom att tunnla honom åtta gånger på en och samma träning.

Är saknaden efter Pedro stor, eller har ni fått en ny clown i omklädningsrummet?
– Haha, nja vi har väl några andra som har fått ta pajasrollen men det är klart att det är stora (clown)skor att fylla.

Känner du till några fler i Värtans IK som har ett förflutet i IFK Lidingö?
– Det finns ett flertal som har representerat våra vackra färger. Emil Andersson och Fredrik Perlskog har showat i IFK:s framgångsrika 87-lag. Fredrik Svedberg var med i IFK när vi senast låg i division III. Sedan finns också Adam Graffman som har spelat i Lidingö tidigare.

Vem vill du helst trycka till lite extra i matchen?
– Någon som jag skulle vilja göra en saxning på är såklart Pedro. Om man får honom lite ur balans är mycket vunnet.

Hur tycker du att säsongen har gått hittills, både för dig och för laget?
– Säsongen har vi inlett på ett bra sätt med 4 segrar av 5 möjliga. Den enda plumpen kom mot Täby borta men nu har vi tre stensäkra segrar i bagaget. Personligen har jag en ny position (mittback, tidigare mittfältare) och jag lär mig något nytt varje träning och match vilket är inspirerande och roligt!

Hur ser din drömavslutning av matchen ut?
– Drömavslutningen skulle nog vara att få göra avgörande målet. Hur det ser ut spelar ingen roll överhuvudtaget.

Vad tror du att slutresultatet blir?
– Slutresultatet tror jag blir en repris från senast det begavs sig då vi fick game, set and match hemma på Vallen genom en övertygande seger med 6-0.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela Fiender på plan – vänner vid sidan av

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google