Väder Lidingö

Lidingö onsdag 22 januari 2020 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Fint avslut på serien

lördag 1 april 2017 11:22

BASKET. KFUM Lidingö Baskets herrlag spelade i onsdags säsongens sista seriematch i division 2 Svealand. Hemmamatch i Hersbyhallen med pigg publik som ville se en snygg avslutning mot Spånga. Men Spånga ville också vinna och mönstrade två femmor, en yngre som spelade kvickt och en femma med lite mer muskler och rutin. Tom Göransson och Viktor Meijer fick slita hårt under korgarna mot Spångas stora spelare.

Lidingös ljusklädda spelare i ledning i Hersbyhallen. Foto: Anton MalmstedtLidingös ljusklädda spelare i ledning i Hersbyhallen. Foto: Anton Malmstedt

Matchen böljade lite fram och tillbaka men Lidingö fick ett härligt ryck i andra perioden efter rejäl press i försvaret av Hugo Stålbröst och Jocke Metz, vilket ledde fram till flera snabba uppspel och poäng för Lidingö, ledning 32-19. Spånga avslutade dock perioden starkt och halvtidsledning för Lidingö blev 34-30. Sedan kom firma Metz och Stålbröst igång igen, och publiken fick också njuta av Pontus Mirahmadis säkra trepoängare och Sebastian Rydes kämpainsatser vid egen korg och i försvaret.

Få herrlagsmatcher under året har spelats utan minst en matchdunk av Felix Magnusson, och det var härligt att nu se Lidingös spelare bidra till flera upplägg för dunk. Felix var inte blyg utan satsade allt för att bjuda publiken på basketgodis, och visst blev det några smaskiga avslut med häng i korgen! Bra tempo också av Alex Tsiaras och Martin Lindström både offensivt och defensivt vilket bidrag till att stressa Spånga till misstag.

Spånga retade sig på några missar av domarna och fick till slut både en spelare och coach utvisade med flera straffkast för Lidingös räkning som resultat. Detta förvaltade man väl och med fortsatt högt matchtempo som gjorde att publiken hejade ända in i sista sekunden, avgick Lidingö med välförtjänt seger med 81-59.

Spångas nr 11 och Lidingös nr 11, Felix Magnusson, utsågs till matchens lirare och Lidingös coach Philip Benediktsson prisades välförtjänt för bronsplatsen i serien.

Nu återstår bara att med spänning se om Lidingö får plats i kvalet till Basketettan nästa säsong.

Dela Fint avslut på serien

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google