Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Förlust i Gnesta

fredag 12 oktober 2018 23:23

ISHOCKEY. Kvällens bortamatch i Gnesta ishall slutade 2-6 (0-0), (1-4), (1-2), skott: 29-38. Men matchen mot Gnesta var i mångt och mycket jämnare än vad siffrorna visar. Men 3 minuter och 10 sekunder i andra perioden avgjordes matchen när Gnesta gick från 0-0 till 3-0. För att sedan – tre minuter därefter - med en man mindre på isen - slå i den berömda spiken till 4-0 efter 33:10.

I första perioden stod matchen och vägde och Vikingarna höll jämna steg mot serieledande Gnesta, som anförs av en riktig klassspelare i form av Tony Lagerström som bl.a. spelad J-20 VM för Sverige och har mer än 300 allsvenska matcher på meritlistan, bl.a. med Södertälje, där han också var lagkapten. I kvällens match hade Lagerström tre assist.

Lidingö stod upp bra, men hade ingen tur med domsluten, en sanning som ofta händer på bortaplan. Kanske inte matchavgörande - men en ryggsäck - när spelarna kämpar och inte får med sig till synes givna utvisningar.

Ska sägas att det är svårt att vara domare, men önskvärt vore ju att rättskiparen inte kommer från grannbyn. Undertecknad såg inte matchen själv, men de jag talat med var överens om att domsluten inte gick Lidingös väg.

36:20 in i matchen reducerade Vikingarna till 1-4 när Gustav Dahlstedt satte pucken i mål efter ass av Wiking Westerlund och Stefan Bjurström. 2-5 efter 51:08 gjorde Victor Frykfeldt i PP efter passningar från Henrik Blomqvist och Frank Holmström.

Fredrik Klasenius utsågs av motståndaresekretariatet till Lidingös bäste spelare.

På söndag var det tänkt att det skulle bli ny match – då mot Kista – men den matchen kommer inte att spelas då Kista inte har ett lag att ställa upp med. Kommer att spelas vid annat tillfälle.

Text: Lasse Kinch

Dela Förlust i Gnesta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google