Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Förlust i seriefinalen för Vikingarna med 3-4

måndag 6 november 2017 09:44

ISHOCKEY. Det var en jämn match som Lidingö igår förlorade med 3-4 (0-2, 1-0, 2-2), skott 28-26, mot IFK Mariehamn i Islandiahallen. Åländska IFK Mariehamn tog därmed tillbaka serieledningen med ett måls bättre målskillnad (men också med en match mer spelad).

Lyckan kommer, lyckan går, sa en gång en finländsk coach till mig när 6-1 blev 1-6 i ett ”back-to-back” möte mellanTre Kronor och Finland.

Lite så var det också i denna match. Med lite mer ”lycka” hade mycket väl Vikingarna stått som segrare. Ska viräkna bra målchanser så var det ett litet övertag för Lidingö.

Kan ändå inte påstå att Mariehamn vann orättvist – icke. De spelade ett bra försvarsspel – framför allt i PK. Hittills under säsongen har ju PP varit bra för Lidingö (legat runt 20%) men i går kom man bara upp i cirka 14. Mycket också på grund av bra målvaktsspel hos ålänningarna.

Puckuslingen var i slutskedet bara m.m. från att rulla in i motståndarmålet vilket hade gett en förlängning. Matchen hade ett helt annat utseende än när vi mötte IFK i Childhoodhallen (0-7). Överlag gjorde samtliga spelare en bättre insats.

Gustav Dahlstedt fick pris som bäste viking av arrangörerna och inget fel i det. Även Marcus von Sydow - forward idag - var värd det priset, inte bara för sina två mål utan för i övrigt en bra insats.

Ja, vår första formation spelade 3-0 i matchen.

Tyvärr hade Lidingö flera spelare på skadelistan och inte blev det bättre av att Thomas Desell gick sönder just när slutspurten skulle sättas in. Det gjorde att han inte kunde vara med när coach Christian Köping toppade laget i slutet.

Mariehamn tog ledningen med 2-0 efter 8:12 resp. 19:05. Speciellt 2-0 målet kom psykologiskt olyckligt. Mål-Gustaf Ericson gjorde en strålande räddning strax före det andra målet, men tyvärr lyckades inte hans medspelare få bort pucken.

Matchen fick nytt liv när Marcus von Sydow bredsidade (!) in 1-2 (32:24). Ett mål som tillkom för att Gustav Dahlstedt forecheckade strålande. Fredde Klassenius ass till Marcus också.

Mariehamn fick sedan en bra start på andra perioden med mål redan efter 41:37 och sedan också 4-1 (50:39) i PP. Ännu en gång visade Vikingarna att de krigar bra i slutskedet av matcherna, och när Mackan von Sydow mycket tjusigt sprätte upp pucken i nättaket (51:00) fram till 4-2 fanns det lite hopp. Mycket fin ass av Gurra Dahlstedt.

När sedan 4-3 (55:41) kom efter skott i PP av Fredrik Klassenius - från ganska dålig vinkel - kändes det som om 4-4 inte var långt borta. Och det var det inte heller. Två riktigt bra möjligheter fick Lidingö i slutminuterna. Men icke – denna gång.

Förhoppningsvis kan Lidingö återta ledningen i serien genom att ta minst en poäng i kommande fredags hemmamöte mot Östervåla klockan 19.00.

För att riktigt kunna njuta av en seger – måste man någon gång känna hur det känns att förlora!

Text: Lasse Kinch

----------------------------

Lidingö Vikings vann den 29 oktober på bortaplan mot Ormsta HC med 5-1. I torsdags, den 2 november, blev det 5-2 till Vikingarna på hemmaplan mot Norrtälje IK.

Dela Förlust i seriefinalen för Vikingarna med 3-4

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google