Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Förlust i "sudden" mot Södertäljepojkarna

onsdag 21 mars 2018 10:31

ISHOCKEY. Det räcker inte alltid att göra en bra match för att vinna, vilket bevisades när Lidingö förlorade med 2-3 (2-1, 0-0, 0-1, 0-1), skott 37-37, i som synes en jämn match mot Södertäljepojkarna. Matchen spelades igår på hemmaplan i Childhoodhallen.

Matchen var en spegelbild av lagens senaste möte i Södertälje. D.v.s. denna gång var det SPAIF som inte var med i den första perioden. Det bevisades också av att laget kände sig tvingade att ta en time out efter dryga sex minuter. Lidingö fick en pangstart efter en bjudning av SPAIF-försvarare som gav bort pucken, och det utnyttjade Patric Thomasson som frispelade Olof Hart redan efter 2:01.

Vikings fortsatte att dominera spelet och 2-0 i P.P. (4:22) var ett snyggt mål. Fredrik Klassenius och Gustav Dahlstedt kunde se till att Viktor Fälth kunde slå in pucken. Att SPAIF kunde reducera 2-1 efter 9:23 speglade inte matchbilden.

Däremot jämnade spelet ut sig i den mållösa andra perioden, och spelet gled efterhand över till SPAIF:s fördel. Lidingö hade några hyggliga möjligheter att avgöra matchen i tredje perioden, efter att SPAIF:s speciella målduo gjort 2-2 (41:36) med Christoffer Blid sist på pucken.

Men det ville sig inte, och när krafterna tröt hos hemmalaget var det istället SPAIF som låg närmast segern. Så blev också fallet när avgörandet föll 1:44 in i förlängningen, då trötta vikingahuvuden gjorde misstag.

Vill påstå att samtliga spelare i Lidingö ska ha överbetyg för sina insatser i en match som hade betydligt större vikt för SPAIF, som tack vare sina två poäng fortfarande har en möjlighet att nå division 2.


Det är bättre att vara förtjänt av att hedras och inte bli det, än att bli hedrad utan att förtjäna det!

Text: Lasse Kinch

Dela Förlust i "sudden" mot Södertäljepojkarna

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google