Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Förlust på Vallen mot effektiva Södersnäckorna

måndag 7 augusti 2017 16:37

2-5 (1-3). I lördags inledde IFK:s damer höstens matcher med att ta emot tabellettan Södersnäckornas BK på Lidingövallen. Redan i den sjätte minuten lyckades gästerna efter starkt anfallsspel med en cross ut på högerkanten och fint avslut göra 0-1. Efter det var det en jämn match ute på plan, Södersnäckorna rullade boll och Lidingö ställde om snabbt och skapade några vassa målchanser. En nick över av Hanna Stokki, två skott strax utanför av Maria Samnegård och ett skott över av Sara Tessem. Så 0-2 i den 38:e minuten kändes inte helt rättvist. En rensning som tog på ett ben och gav bra skottläge.

Maria Samnegård kramas om efter sitt mål. Foto: Björn JanssonMaria Samnegård kramas om efter sitt mål. Foto: Björn Jansson

Två minuter senare så lyckas Hanna komma runt på vänsterkanten och spela snett inåt bakåt till Sara som sätter 1-2, och hoppet tänds. Hannas nick över sker minuten efter. Men i halvlekens sista sekunder så lyckas gästerna hinna först på en boll i straffområdet och 1-3 känns snöpligt, efter en bra period av Lidingö.

I andra halvlek kommer Södersnäckorna ut stärkta av det sena målet, och gör 1-4 i den 54:e minuten. Och nu kan de spela det spel de är så bra på, rulla runt och leta uppspel på forward. Lidingös spelare tappar lite ork och det blir en rad byten på ganska kort tid. I den 79:e matchminuten så går Jenny Eriksson (som ersatte Isabell Pettersson i halvlek) ut och gör sig stor på en boll som håller på att bli ett friläge. Hon får bollen i ansiktet, domaren dömer för hands och frispark vid straffområdeslinjen. Och Södersnäckorna skytt böjer den perfekt upp mot vänstra krysset. Lidingö får ett tröstmål i den 81:a minuten, Malin Gibrand petar bollen till Maria Samnegård som hittar rätt med skottet.

Med rutin i laget från både landslag (idag spelade bland andra Jessica Landström med 64 landskamper) och allsvenskan så är Södersnäckorna seriens bästa lag när det får styra spelet. Det är bara att hoppas att de ställer upp med lika bra lag mot våra konkurrenter i serien.

Lidingö skapade som sagt en rad chanser i första halvlek, och hade de suttit i nät hade resultatet kanske blivit ett annat. Som matchen utvecklade sig idag, så vann ändå Södersnäckorna helt rättvist. Att backlinjen i Lidingö gjorde ett bra jobb och inte bjöd på mycket säger en del om Södersnäckornas rutin och effektivitet. Elena Öhman gjorde än en gång en mycket fin insats och Heléne Palm och Nora Boghammar stod också upp bra längst bak. Maria Samnegård gjorde en stor arbetsinsats på mitten och hotade med sitt skott, ett gick också in. Fint positivt pådrivande snack också av Jenny när hon kom in som målvakt i andra halvlek.

Text: Björn Jansson

Dela Förlust på Vallen mot effektiva Södersnäckorna

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google