Väder Lidingö

Lidingö måndag 13 juli 2020 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Fotboll: IFK måste ta tre poäng i dagens match

lördag 11 augusti 2012 00:01

IFK Lidingös herrar spelar i dag, lördag, en väldigt viktig bortamatch mot Sundbybergs IK. Matchen börjar klockan 13.00 och spelas på Sundbybergs IP. Lidingö fick endast med sig en poäng i bortamötet mot Vaxholm i onsdags och måste ta tre poäng för att inte tappa till konkurrenterna i toppen.

Herrarna har efter omstarten av division 4-serien nu spelat två oavgjorda matcher. Först ut var Vallentuna hemma, en målrik tillställning som slutade 3-3. En match som egentligen skulle ha slutat med tre poäng, enligt lagets tränare Joakim Rydberg. Men lagets ineffektivitet framför mål gjorde att Lidingö endast fick med sig en poäng. Några dagar senare stod Vaxholm för motståndet och IFK Lidingö förde matchen, men återigen hade laget svårt att sätta sina målchanser. Det skulle dröja ända till den 85:e matchminuten innan Isac Gustafsson nätade och segern kändes klar. Tyvärr för Lidingö så reste sig Vaxholm på nio och kvitterade på stopptid. IFK fick återigen bara med sig en poäng i en match som skulle genererat tre.

IFK Lidingö och Sundbybergs IK möttes under våren i den nionde omgången. Hemmastarka IFK körde över motståndet och vann då med klara 6-2. Så stora siffror lär det inte bli i returmötet. Sundbyberg har bara spelat en match efter uppehållet, en match som slutade med vinst med 4-1 mot Blue Hill och lär sälja sig dyrt i dagens drabbning.

Sundbyberg är inte ett starkt hemmalag i seriespelet. Laget har på sex hemmamatcher endast mäktat med två segrar. Den stora plumpen i protokollet var hemmamötet mot Vallentuna som slutade hela 2-7 till bortalaget. Tur då för Sundbyberg att Lidingö inte ger motståndarna någon skrämselhicka när de kommer på besök. Herrarna har bara lyckats få sig med två trepoängare på bortaplan, mot Järfälla och Enebyberg, något som måste förbättras om man vill fortsätta kriga i toppen av tabellen.

Undertecknad tror på en fartfylld och relativt spännande match som slutar med bortaseger 1-3. Lidingös snabba passningsspel kommer att luckra upp hemmaförsvaret och seriens målgladaste lag kommer att få vända hem med tre viktiga poäng.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Markeringen på kartan här nedan visar var Sundbybergs IP ligger. Närmaste tunnelbanestation är Duvbo.

Dela Fotboll: IFK måste ta tre poäng i dagens match

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google