Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Fotbollens Joakim Rydberg: Seriesegern är i princip körd

söndag 23 september 2012 19:23

Pressen var hård mot IFK:s mål hela tiden, fast just detta anfall resulterade inte i mål för Täby.

Pressen var hård mot IFK:s mål hela tiden, fast just detta anfall resulterade inte i mål för Täby.

IFK Lidingö FK:s herrar förlorade gårdagens viktiga match mot Täby med 2-0 (0-0). Matchen spelades på Lidingövallen. Förstaplatsen och direktavancemanget till division 3 verkar svårt att nå, då Vallentuna vann komfortabelt med 6-1 över Viksjö och nu är fyra poäng före IFK, med två matcher kvar att spela.

IFK Lidingös tränare, Joakim Rydberg, var besviken över resultatet och ansåg att gårdagens prestation var en av lagets sämsta i år.

– Täby gjorde sin bästa match i år och vi vår sämsta. Trots det en ganska jämn match… Vi löpte inte tillräckligt i varken försvars- eller anfallsspelet högt upp på planen. Dessutom förlorade vi för många närkamper på mittfältet. Täby vann rättvist och var väldigt bra.

Ni förlorade mot Täby i våras, hade ni inte lärt er läxan?
– Rent taktiskt hade vi bra koll på Täby. Dom är, lite förenklat, ett tvådelat lag med sex som försvarar och fyra som anfaller: två vassa yttrar, en rörlig tia som överbelastar kanterna och en nia som håller sig i boxen. Men igår hade Täby betydligt fler spelare som var i form än vi och som framförallt visade upp ett större mod. Då spelar inte taktiken särskilt stor roll.

Med två matcher kvar och fyra poäng upp till Vallentuna, har ni släppt drömmen om serieseger?
– Seriesegern är i princip körd.

Vad är det som gäller för kval upp till division 3?
– Som det ser ut nu blir det Täby. Dom har två enkla matcher kvar. Men en poängförlust för dem medan vi vinner våra två återstående, så är vi förbi. Så det är långt ifrån över – vi ska göra vårt jobb.

Blir det svårt att blicka framåt mot nästa motståndare efter denna svidande förlust?
– Nej. Inte så länge vi har chansen kvar. Satsningen som laget har gjort är det dock ingen tvekan om att den kommer fortsätta, oavsett vilken division laget spelar i höst.

– Vi viker garanterat inte av från den inslagna vägen, oavsett om vi spelar i trean eller fyran. Det tar tid att bygga lag och förändra beteenden. Men om det är något det här året visat är det att vi är på rätt väg. Till toppmötet igår var exempelvis 13 av de 16 uttagna spelarna utbildade i klubben sedan barnsben, så det blir en fortsatt satsning på unga egna IFK:are!

Nästa match för herrarna är borta på lördag den 29:e mot IFK Viksjö, ett lag som IFK slog i premiären med 3-1. En match som Lidingö måste vinna ifall drömmen om åtminstone kvalspel ska leva vidare.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela Fotbollens Joakim Rydberg: Seriesegern är i princip körd

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google