Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Framgång för Lidingö Basket i Riksmästerskapen

torsdag 18 oktober 2018 22:04

I helgen som gick spelades första omgången i Svenska basketbollförbundets Riksmästerskap, RM, för ungdomar under 15 och 16 år, U15 och U16. KFUM Lidingö Basket var representerade i alla 4 klasser. F04 (U15) åkte norrut till Sundsvall där de visade prov på senaste årets fina utveckling och vann sin grupp mot Tureberg och Sundsvall.

Aline Lantz i Lidingö Basket F03 attackerar korgen i matchen mot Äli (slutresultat 81-41 till Lidingö). Foto: Anders TillgrenAline Lantz i Lidingö Basket F03 attackerar korgen i matchen mot Äli (slutresultat 81-41 till Lidingö). Foto: Anders Tillgren

P03 (U16) åkte ändå till Malmö för att delta i svåraste nivån och höll på att skrälla mot arrangörsklubben Malbas men fick ge sig med 48-49 efter en heroisk insats.

P04 och F03 fick äran att arrangera sin RM-omgång på hemmaplan. Förutom att publiken i Hersbyhallen fick njuta av fin ungdomsbasket så kunde man också glädjas åt att båda Lidingölagen avslutade helgen som obesegrade och överlät åt Östersund och Skuru i U15 och de långväga gästerna från Skåne, Äli, Eos och norrlandslaget Sunderbyn, att slåss om andraplatserna. Lagen väljer nu om de vill fortsätta till omgång 2 och av de starka insatserna att döma har alla fyra Lidingö-lagen bra basket att visa upp även där.

Nu på söndag finns chansen att se mer basket i Hersbyhallen när herr-och damlaget har dubbelmöte i Basketettan. 15.00 tar herrarna i sin hemmapremiär emot Hammarby och 17.15 möter damerna Luleå. Båda lagen satsar på första segern så spännande matcher kan utlovas.

Text: Stefan Antonsson

Dela Framgång för Lidingö Basket i Riksmästerskapen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google