Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Friidrotten drar igång vuxenträning

måndag 7 december 2015 15:21

Vid årsskiftet drar IFK Lidingö Friidrott igång en satsning på vuxenträning, Lidingö Track Power Run. Satsningen har dock redan tjuvstartat och många träningsgrupper är redan igång.

Ett gäng vuxna medlemmar kör cirkelfys under ledning av Charlotte Schönbeck. Foto: IFK Lidingö FriidrottEtt gäng vuxna medlemmar kör cirkelfys under ledning av Charlotte Schönbeck. Foto: IFK Lidingö Friidrott

- Vi har under ett par års tid organiserat löpträning för vuxna, Run Lidingö Run, säger Lotta Linton Almkvist, styrelseledamot i IFK Lidingö Friidrott. För något år sedan startade vi också inspirationsträning för våra ledare ledd av vår landslagslöpare Charlotte Schönbeck. Det visade sig att denna träning var efterfrågad långt utanför ledarkretsen i föreningen och tanken på att satsa på vuxenträning i organiserad form växte.

Lotta Linton Almkvist berättar att ett gediget förberedelsearbete genomförts. Bland annat har en enkätundersökning gjorts bland klubbens alla vuxna medlemmar. 2 av 3 svarade att de skulle vilja delta i träning organiserad av friidrottsklubben.

- Vi är en väldigt inkluderande förening, öppen för alla, säegr Lotta. Det innebär att vi vill vara till för både bredd och elit, unga och äldre. Att satsa på träning för vuxna känns därför som ett naturligt steg i vår fortsatta utveckling.

Lidingö Track Power Run erbjuder träning i form av löpning, styrketräning inne och ute, yoga och rörlighetsträning samt friidrott. Träningen är öppen för både erfarna och nybörjare. Löpningen sker i olika grupper beroende på nivå men på övriga pass kan alla delta. Att vara medlem i IFK Lidingö Friidrott är inget krav. Men det är ekonomiskt fördelaktigt om man väljer att bli medlem.

Det är IFK Lidingö Friidrotts egna tränarprofiler som håller i träningen. Exempelvis kör Charlotte Schönbeck cirkelfys på tisdagar, Peder Lindberg löpning på torsdagar och Patrik Buddgård cirkelträning utomhus på lördagar.

Lidingö Track Power Run sätter igång sin verksamhet efter årsskiftet, men redan nu kan man träna på nästan alla pass eftersom december är en "prova-på-månad".

Dela Friidrotten drar igång vuxenträning

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google