Väder Lidingö

Lidingö lördag 19 september 2020 v. 38

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Full fart på bollen på Lidingövallen i morgon

lördag 7 september 2013 20:24

I morgon söndag firar “Fotbollen dag” 30 år på Lidingövallen. Arrangerande IFK Lidingö Fotboll är Sveriges näst största fotbollsföreningen räknat till antalet aktiva spelare. Under hela söndagen är runt 1 500 spelare i åldrarna sju till tolv år, i sammanlagt 89 lag, igång och spelar totalt 120 matcher på Vallens natur- och konstgräsplaner. Det är Sveriges förmodligen största fotbollsmanifestation.

Nytt för i år är en liter rent vatten skickas till Afrika för varje mål som görs på Fotbollens dag. Det här sker via IFK Lidingö FK:s nya huvudsponsor Ramlösas projekt “Ramlösa Vattenfond”. Med totalt 120 matcher och ett antal mål i varje match så blir det åtskilliga liter rent vatten till utsatta områden i Afrika. Hittills den här säsongen har olika lag från Lidingö gjort totalt över 2 050 mål i tävlingssammanhang vilket innebär över två kubikmeter rent vatten till Afrika.

Det idrottsliga inramas med mängder av roliga aktiviteter. Fotbollens dag är även en manifestation för IFK Lidingö FK:s sponsorer och de har sina tält på Lidingövallen så det hela blir som en minimässa. För 30 år sedan var stövelsparkning ett populärt inslag på Fotbollens dag. Så blir det även i år. För barnen finns förutom massor av fotboll, speedshooting, två mot två målspel och lotteri med fina vinster.

Klubben räknar med att runt 4 000 personer kommer att vara på Lidingövallen på söndag – spelare, föräldrar, ledare och alla åskådare som vill se fotboll en hel dag. Det hela startar med inmarsch klockan 09.30 och beräknas sluta klockan 15.00.

Text: Claes Delin

Se även denna länk.

Dela Full fart på bollen på Lidingövallen i morgon

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google