Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

GT Vikingarnas gymnaster med i guldlaget i JEM

fredag 19 oktober 2018 22:40

TRUPPGYMNASTIK. I staden Odivelas, som ligger i Lisabonområdet i Portugal, avgjordes idag JEM i truppgymnastik. Sverige ställde upp med tre lag, damer, herrar och mixed. Alla tre lagen gick vidare till final. I damernas lag kommer fyra av de tolv gymnasterna från GT Vikingarna på Lidingö. Idag vann laget guld.

Livia Berner, Elvira Olsson Sterky, Lovisa Röjdmark och Saga Sunebäck, alla från GT Vikingarna, kan nu titulera sig guldmedaljörer i junior-EM i truppgymnastik. Det svenska laget vann alltså, på andra plats kom Danmark, trea blev Island, fyra Finland, femma Norge och sexa Storbritannien.

De svenska trupplagen i herrar respektive mixed kom båda på silverplatser i finalerna.

Gymnastikförbundet skriver på sin hemsida:
De tolv tjejerna i juniorlandslaget, vilka kommer från fem föreningar i Stockholmsområdet och Örebro, lyckades idag att ta guld på JEM i truppgymnastik. Tävlingen började med hopp och tjejerna visade redan från första start att de gick för medalj. Tre mycket fina varv, höga volter med fin teknik ledde till en skyhög poäng 17.050. I friståendet var det som om en person genomförde programmet, så samspelt var det och svårigheterna satt nästintill perfekt. Poängen blev 21.250, dagens högsta. Inför sista grenen hade tjejerna ett bra försprång gentemot konkurrenterna som det lyckades göra precis allting rätt i tumblingen och fick även där den högsta poängen 16.700 och var där med god marginal europeiska mästare för juniorer i truppgymnastik före Danmark och Island – med högsta poäng och därmed seger i alla tre grenar.

Dela GT Vikingarnas gymnaster med i guldlaget i JEM

Kommentarer

Evelyn Lewandrowski 2018-10-20 10:49

Stort GRATTIS till JEM-segern och givetvis ett alldeles extra "HURRA & VARMASTE GRATULATIONER" till våra fyra guldmedaljörer! WOW! Vilka Vikingar! Vi är så stolta över er!

Evelyn Lewandrowski
Kultur- och fritidsnämnden
Lidingöpartiet

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google