Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Guld till Åhman/Hellvig i beachvolley-finalen

onsdag 17 oktober 2018 23:18

UNGDOMS-OS. 16-årige David Åhman (IKSU) och nyblivne 17-åringen Jonatan Hellvig (Lidingö SK) är nu olympiamästare i beachvolley. Det blev klart efter Ungdoms-OS-finalen som avgjordes på Beach Volleyball Arena, Green Park, i Buenos Aires, Argentina, under onsdagskvällen. I finalen besegrades nederländska De Groot/Immers. Segersiffrorna skrevs till 22- 20, 21-15.

Olympiska mästarna  David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK). Foto: OIS/IOCOlympiska mästarna David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK). Foto: OIS/IOC Svenska fans på läktaren under finalmatchen. Foto: Joel Marklund för OIS/IOCSvenska fans på läktaren under finalmatchen. Foto: Joel Marklund för OIS/IOC

- En helt obeskrivlig känsla och något man har drömt om hela livet. Jag kan fortfarade inte fatta att vi har vunnit. Obeskrivligt. Vi har kollat på tidigare ungdoms-OS och imponerats av hur bra alla är - och nu har vi vunnit, säger David Åhman till SOK.se.

- Den här medaljen betyder jättemycket för oss och för svensk beachvolleyboll, säger Jonatan Hellvig.

Efter totalt åtta matcher inom loppet av en och en halv vecka står David Åhman och Jonatan Hellvig som olympiska mästare i ungdomssammanhang. Duon har säkrat Sveriges första OS-medalj någonsin i beachvolley. Och den är i den ädlaste av valörer. De båda guldmedaljörerna har charmat både publik och media med sitt avslappnande förhållningssätt till stundens allvar, skriver Svenska Volleybollförbundet i ett pressmeddelande.

Första set var en extremt jämn historia där lagen följdes åt hela vägen till avgörandet, då David Åhman klev fram och essade in 22-20. Andra akten inleddes med ett tidigt svensk ryck till 5-2, men Nederländerna kämpade sig tillbaka och var jämsides igen vid 7-7. Nästa gång Sverige drog ifrån såg de dock till att göra det rejält, från 15-13 till hela 19-13, varpå guldet var så gott som i hamn. Efter en nederländsk servemiss vid ställning 20-15 fördel Sverige, var guldet klart.

Det svenska lagets coach Rasmus Jonsson:
- Det var precis så tufft som vi trodde det skulle vara. Vi ställdes mot ett mycket bra lag som verkligen utmanade oss, men vi gjorde väldigt bra servemottagningsanfall hela matchen och höll uppe vår sideout. När det stod och vägde i andra set gick David upp och hoppservade med rejäl överskruv några gånger i följd. Det var stort. Vi har pratat om att våga och de gjorde grabbarna verkligen. Det satte motståndarna i svåra lägen och Jonatan fick utdelning för i sitt block. Jag är otroligt stolt över hur de genomför matchen.

Jonatan Hellvig, Sverige (och Lidingö SK) blockerar bollen från Nederländernas Matthew Immers. Foto: Ivo Gonzalez för OIS/IOCJonatan Hellvig, Sverige (och Lidingö SK) blockerar bollen från Nederländernas Matthew Immers. Foto: Ivo Gonzalez för OIS/IOC Nederländernas Yorick De Groot slår bollen och Jonatan Hellvig stoppar den. Foto: Joel Marklund för OIS/IOCNederländernas Yorick De Groot slår bollen och Jonatan Hellvig stoppar den. Foto: Joel Marklund för OIS/IOC Segerdansen. Det svenska laget David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK). Foto: OIS/IOCSegerdansen. Det svenska laget David Åhman (IKSU) och Jonatan Hellvig (Lidingö SK). Foto: OIS/IOC

Dela Guld till Åhman/Hellvig i beachvolley-finalen

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google