Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Härlig och viktig storseger för Vikingarna

fredag 20 januari 2017 23:17

ISHOCKEY. Lidingö Vikings tog en härlig revansch vid kvällens hemmamatch i Childhoodhallen efter fiaskoinsatsen mot Iron i tisdags. Laget vann nedflyttningsstreckmatchen mot FOC Farsta med 6-2 (3-0, 0-2, 3-0) och med skottstatistiken 41-25.

Inledningen av matchen var en av de bästa Vikingarna gjort denna säsong med utdelning dessutom på de två första skotten! Namnsdagsbarnet Sebastien Fuchs gjorde det första efter bara 26 sekunder fint framspelad av Stefan Bjurström och Gustav Dahlstedt.

När förstafemman kom in för andra gången på isen blev det 2-0 (3:18) då lagets specielle målskytt - Gustav Dahlstedt - satte dit pucken. Nu framspelad av kedjekamraterna Bjurström och Fuchs.

Det fina lidingöspelet fortsatte och efter 12:54 fick den välfyllda läktarpubliken se ytterligare ett snyggt mål. Bengan Hjalmarsson jobbade fram pucken till Bill Norman som kvickt la en passning parallellt med offensiva blå till Kalle Kinch, som direktsköt ett isskott som gick i mål i spel fyra mot fyra.

Offensiven kom av sig något efter den urladdningen och Farsta kom in i spelet mer och mer. Det dröjde dock till 22:33 innan reduceringen till 1-3 kom. När det sedan också blev psykologiska 2-3 bara 8 sekunder före pausvilan blev det nervöst.

Per Wirén fick dock igång sina mannar på ett utmärkt sätt inför avslutningen och i numerärt överläge kom viktiga 4-2 (42:53) när Fuchsen för andra gången gjorde mål. Bjurström och Kapten Kalle fick ass-poäng.

Den riktiga knäcken för Farsta blev 5-2 målet bara cirka 2:30 senare (45:32)och ännu en gång var det förstafemman som svarade för målet. Gurra Dahlstedt visade vilket fint bollsinne han har när han tog hand om morbror Stefan Bjurströms "passning" i knähöjd. Tror att Gurra slog in pucken på tennis!

Målfesten avslutades när Jacob Paganderth gjorde 6-2 (54:07) efter förarbete av Bengan Hjalmarsson och Fredrik Klassenius.

Kan inte nog hylla förstalinan som svarade för 12 poäng (!) varav fem av målen. Nu vinner man inga matcher på en femma, men det var en markant standardhöjning på alla fötter och händer jämfört med mötet med Iron i tisdags.

Marcus von Sydow gjorde come back i Lidingö efter 11 år i exil, med spel bl.a. i Djurgården och på college i USA. Vilken förstärkning!!! Att dessutom Bill Norman och Sebastian Fuchs var med igen gör att laget blev mycket bättre.

Snöflingor är ett av naturens bräckligaste ting, men se bara vad de kan göra när de håller ihop.

Text: Lasse Kinch

Dela Härlig och viktig storseger för Vikingarna

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google