Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

Helena Karlsson, Lidingö SOK, vann SM-guld i natt

lördag 22 april 2017 21:46

NATTORIENTERING. Med en segermarginal på över fem minuter blev Helena Karlsson från IFK Lidingö SOK överlägsen vinnare av natt-SM i orientering som avgjordes sent under fredagskvällen utanför Hallsberg.

Helena Karlsson efter segern i natt-SM. Foto: IFK Lidingö SOKHelena Karlsson efter segern i natt-SM. Foto: IFK Lidingö SOK

Fredagskvällens natt-SM i orientering blev en riktigt tuff historia för löparna. Terrängen i Östansjö, strax utanför Hallsberg, var rejält tungsprungen. Inte minst på grund av att underlaget var väldigt blött. Banläggningen var inte heller den snällaste. Därför blev det stora tidsavstånd i flera av klasserna, och ställningen i loppen svängde rejält.

- Jag började med en miss till 1:an på kanske 1.30-2 minuter. Det komiska var att jag tyckte den såg så lätt ut på väg ut från starten. Sen skärpte jag till mig och tuggade på. En del osäkerheter men ändå kontroll på var jag var. Tappade lampan och då också lite koncentration till min 7:a så missade lite mer där. Kändes inte som något topplopp men ändå stabilt, sa Helena Karlsson efter segern.

Jens Rönnols, Järla Orientering, vann herrklassen. Fast en sak var dock klar, det fanns en solklar favorit i herrklassen i fransmannen Thierry Gueorgiou, världens genom tiderna bästa orienterare. Att Gueorgiou inte skulle få något SM-guld var klart redan innan start, då han tävlar för finska Kalevan Rasti. Gueorgiou visade vilken duktig orienterare han är och vann klassen med drygt två minuter till godo på Jens Rönnols. Som alltså knep mästartiteln.

Övriga Lidingö-placeringar:
I damklassen blev Linnea Claesdotter 32:a. I herrklassen placerade sig Hector Haines som 16:e, Erik Ivarsson Sandberg 17:e, Nicolas Simonin 18:e och Anders Carlsson 26:a. I juniorklassen placerade sig Simon Schuster på en 28:e-plats, och i H21E2 blev Rasmus Palmqvist Aslaksen 2:a och Rasmus Rörholt Theisen 10:a.

Dela Helena Karlsson, Lidingö SOK, vann SM-guld i natt

Kommentarer

Lars-Eric Dahlstedt 2017-04-23 10:00

Grattis Helena, IFK Lidingös första NattSMguld. Senast någon IFK dam tog SM idividuelt var Anna Backman på Ultra lång 2014.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google