Väder Lidingö

Lidingö tisdag 7 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Helping Hand har delat ut sina fyra första paket

söndag 26 februari 2017 09:08

FÖRBÄTTRAR INTEGRATIONEN. I höstas startade fem elever i Hersby gymnasium UF-företaget "Helping Hand UF". Företagets affärsidé: Hjälpa nyanlända och socialt utsatta unga personer att bli inkluderade i samhället. I fredags delade de ut sina första paket med idrottskläder till fyra spelare i IFK Lidingö Fotbollsklubb. Företag på Lidingö har bidragit med pengar till klädinköpen, Helping Hand har tagit hand om allt annat. Nu kan fyra av klubbens unga spelare känna att de äntligen har en egen utrustning, tack vare en idé som förverkligats genom målmedvetet arbete.

Magnus Pålsson, IFK Lidingös integrationsansvarige, ser på när Neymath och Haji (längst fram t.h.) provar sina nya IFK-tröjor.Magnus Pålsson, IFK Lidingös integrationsansvarige, ser på när Neymath och Haji (längst fram t.h.) provar sina nya IFK-tröjor. Alla på plats i klubbhuset på Vallen, både "paketmottagare" och Helping Hand. Fr.v. Magnus Pålsson, Neymath, Kalle, Haji, Marco, Carl-Leo, Hanif, David, Mohsen och Fredrik.Alla på plats i klubbhuset på Vallen, både "paketmottagare" och Helping Hand. Fr.v. Magnus Pålsson, Neymath, Kalle, Haji, Marco, Carl-Leo, Hanif, David, Mohsen och Fredrik.

De fem UF-företagarna spelar eller har spelat fotboll i IFK Lidingö och de vet vad gemenskapen i en fotbollsklubb kan innebära för ungdomar. Så när Carl-Leo Sanderhem, som blev VD i företaget, kom på vad de skulle arbeta med var det klockrent. Sedan dess har de fem planerat och delat upp arbetet mellan sig och nu hunnit uppvakta ett 30-tal företag på Lidingö för att beskriva sin affärsidé. Nu samlar man in bidrag från företag och även privatpersoner, som sedan används för att ge ungdomar, både nyanlända och socialt utsatta, en komplett fotbollsutrustning. "Vi vill att alla ungdomar ska få chansen att bli en del av fotbollens fantastiska familj", skriver de på sin hemsida.

Företagen på ön erbjuds att köpa olika paket som, beroende på summan, innehåller t-shirt, shorts, strumpor, overall. Kläderna köps hos Intersport i Lidingö centrum, som är ett av Helping Hands sponsorer. De företag som köper ett guld- eller superpaket får, förutom omnämnande på Helping Hands Instagram- och Facebooksidor, även ett diplom att hänga upp i sina lokaler. Under maj månad kommer även en banderoll sättas upp på Lidingövallen med de sponsrande företagens loggor.

Ett företag som engagerat sig i verksamheten är Anna Ski Mäkleri, som nu utmanar andra mäklarbyråer verksamma på Lidingö att "göra gott på ön". Anna Ski Mäkleri menar att när ett nytt hem köps är det inte bara priset eller adressen som är något att reflektera över utan även hur "livet mellan husen" ser ut. Utifrån denna grundtanke väljer företaget under 2017 att stödja olika projekt som bidrar till ett gott liv för så många som möjligt på Lidingö. Första mottagare av stödet är just Helping Hands idé "Fotbollspaketet".

De första fyra mottagarna har redan börjat använda sina kläder. Hittills har Helping Hands fått 13 sponsorer att köpa olika stora paket. Men i och med att utdelningen börjat har företaget visat att deras affärsidé fungerar vilket självklart blir dörröppnaren när de kontaktar flera företag på Lidingö. Helping Hand UF, och alla andra UF-företag, kommer sedan enligt reglerna att avregistreras under maj månad. Men de fem framgångsrika företagarna har under sitt sista läsår på Hersby säkerligen fått mycket inspiration för att efter studentexamen fortsätta som företagare och entreprenörer.

Länkar:
Helping Hand UF:s hemsida
​Helping Hand, Instagram
Helping Hand, Facebook

Utanför på Vallens konstgräsbana verkar det som om vintern tänkte stanna kvar ett tag till, men det spelas och tränas bl.a. i Vinnarhallen på Bosön.Utanför på Vallens konstgräsbana verkar det som om vintern tänkte stanna kvar ett tag till, men det spelas och tränas bl.a. i Vinnarhallen på Bosön.

Dela Helping Hand har delat ut sina fyra första paket

Kommentarer

Anders Wennberg 2017-02-26 09:34

Vilket trevligt initiativ :-)

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google