Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Hersby vann matcherna, för tredje gången

tisdag 6 december 2016 17:13

AMERIKANSK FOTBOLL. Det tredje årliga mötet mellan Hersby gymnasium och Kungsholms gymnasium i amerikansk fotboll ägde i år rum i Eriksdalshallen. Hersby Hooligans vann, som vanligt, över Kungsholmen Pugs både när damerna och herrarna stångades med varandra.

Hersby Hooligans lag uppställda i Eriksdalshallen tillsammans med lagets cheerleaders. Foto: Dejan GrabusHersby Hooligans lag uppställda i Eriksdalshallen tillsammans med lagets cheerleaders. Foto: Dejan Grabus

Inför 1200 åskådare, jämt fördelade mellan de två skolorna, blev siffrorna 24-0 för Hersbys damer och 45-26 för herrarna.

Hela programmet i fredags tog cirka 6 timmar för det vara inte bara hårda duster på planen utan även underhållning med bl.a. Marchingband och gitarrister som showade. Dessutom förstås "kampen" mellan de två lagens cheerleaders. Nu börjar även mötet mellan de två gymnasierna kallas för "Sthlm Bowl".

I Expressen uppmärksammades att Kungsholmens supportrar tränat in en hejaramsa som innehöll könsord. En av skolans elever kände sig tvungen att säga ifrån men blev då uppmanad av Kungsholmens supportergäng att undvika matchen helt och hållet. Kungsholmens gymnasiechef Peter Lyth sa att "det är absolut inte kompatibelt med vår värdegrund" och när matcherna väl spelades hördes inte ramsan. Läs mer på Expressen på denna länk.

Dela Hersby vann matcherna, för tredje gången

Kommentarer

Henrik Åkermark 2016-12-06 18:42

Häftigt. Det blir inte sämre av att både flickorna och pojkarna vann. Snygga siffror dessutom, med en speciell applåd till flickorna. Stort Grattis till vinnarna från Hersby!

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google