Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

IFK Lidingö FK hoppas valet 2014 ger fler planer

måndag 4 november 2013 00:21

Trångt. Inte bara framför målet utan på hela Lidingö för alla som vill spela fotboll.

Trångt. Inte bara framför målet utan på hela Lidingö för alla som vill spela fotboll.

Statistik från Stockholms Fotbollsförbund visar att det spelas mycket mer fotboll på Lidingö än i resten av Stockholms län. På pojksidan (7-15 år) har klubben mer än 50 procent fler fotbollslag och spelare än övriga länet. På tjejsidan är man på god väg och arbetar på att locka fler unga tjejer att börja spela fotboll. Problemet är bara att det saknas planer, skriver klubben i sitt nyhetsbrev. Så nu hoppas IFK att de många medlemmarna inför valet nästa år talar med både ansvariga politiker och tjänstemän…

Lidingö har nämligen minst antal kvadratmetrar fotbollsplan per invånare i hela länet. Med bara 1.17 kvadratmeter planyta per person ligger vi sist bland de 22 kommunerna och stadsdelsområdena utanför Stockholms innerstad, och cirka 30 procent under genomsnittet för länet. I Danderyd har man 2.89 kvadratmeter fotbollsplan per invånare, eller nästan en och en halv gång mer än Lidingö. För att bara komma upp i genomsnittet för länet behöver Lidingö ytterligare tre fullstora 11-mannaplaner.

Klubben har ambition att växa, inte minst på tjejsidan. Samtidigt behöver spelarna möjlighet att spela på vettiga tider och helst på konstgräsplaner. Styrelsen för IFK Lidingö Fotboll tänker därför uppvakta kommunen och informera om hur situationen är på ön. Önskemålen är: Bygg fler planer och hitta finansieringslösningar för att genomföra utbyggnaden.

Dela IFK Lidingö FK hoppas valet 2014 ger fler planer

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google