Väder Lidingö

Lidingö fredag 10 april 2020 v. 15

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

IFK Lidingö FK laddar och bjuder in tjejerna

tisdag 2 april 2013 18:23

Full fart på killarna, men nu vill IFK Lidingö FK att tjejerna också ska sätta fart med fotbollen. I bakgrunden pågår bygget av klubbens nya läktare.

Full fart på killarna, men nu vill IFK Lidingö FK att tjejerna också ska sätta fart med fotbollen. I bakgrunden pågår bygget av klubbens nya läktare.

På Lidingövallens konstgräsplan är det snöfritt och samtidigt som träningen pågår byggs den nya läktaren, med omklädningsrum och kansli. Redan till helgen kommer fotbollens första satsning för säsongen: Prova-på-fotboll för tjejer födda 2007. Söndagarna den 7 och 14 april blir det fotbollskul mellan 09.45 och 11.00, men bara för tjejer födda 2007. Och det är gratis.

Elin Flyborg som spelat 35 landslagsmatcher och Anna Bjurström, f.d. damlagstränare i klubben, finns på plats och berättar om sina liv med fotbollen. Dessutom finns tränare och ledare på plan för att prata med både tjejerna och deras föräldrar.

Varför gör klubben denna satsning? Jo, man vill att även tjejerna ska våga sig “ut på plan”. Klubben vill att årets fotbollsskola för barn födda 2007, som kan ta runt 300 barn, ska har en jämnare fördelning mellan flickor och pojkar. Just nu är bara 19 av de 169 anmälda tjejer, men målet är att 100 tjejer ska vara med. Därför får alla intresserade nu chansen att prova hur det verkligen känns att spela fotboll.

Till “Prova-på-fotbollen” på söndag den 7 april är just nu 29 tjejer anmälda. Men planen är stor, så det finns plats för fler. Ta med en kompis, skriver klubben på sin hemsida och lovar dessutom att alla tjejer får en extra present. Läs mer och anmäl på denna länk.

IFK Lidingö FK laddar och bjuder in tjejerna

Dela IFK Lidingö FK laddar och bjuder in tjejerna

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google