Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

IFK Lidingös Malin och Anna till landslaget

fredag 13 februari 2015 00:01

I veckan fick IFK Lidingö Friidrotts tjejer Malin Olsson och Anna Silvander besked om att de blivit uttagna till Nordenkampen, den nordiska inomhuslandskampen i friidrott där Sverige tävlar mot Norge, Finland och en kombination Danmark/Island. Nordenkampen äger rum i morgon lördag i norska Bærum, cirka 20 km väster om Oslo.

Anna Silvander. Foto: Thomas Windestam, DECA Text & BildAnna Silvander. Foto: Thomas Windestam, DECA Text & Bild Malin Olsson. Foto: Hasse Sjögren, DECA Text & BildMalin Olsson. Foto: Hasse Sjögren, DECA Text & Bild

Både Malin Olsson och Anna Silvander har ett fint idrottsår bakom sig, både under utomhussäsongen och under den pågående inomhussäsongen. Malin representerar Sverige i längdhoppet och Anna på 800 meter.

Förbundskapten Karin Torneklint har en hög ambitionen inför lördagen:
- Det är femte året som landskampen genomförs och vi har vunnit alla matcher hittills, utom kvinnornas kamp i fjol där vi och Finland hamnade på samma slutpoäng. Så nu kör vi för en ny dubbelseger.

Inomhus-EM äger rum i Prag i början av mars, så Nordenkampen är ett utmärkt tillfälle att meritera sig för start även där.

Tränare för Anna Silvander är Kaj Abrahamsson. För Malin Olsson är det Leif Robertson. Leif har dessutom tre ytterligare adepter uttagna till landskampen, fast de tävlar för andra klubbar. Det är Malin Eriksson på 60 m häck, Andreas Otterling i längd och Malin Marmbrandt i tresteg. Malin Eriksson och Andreas tävlar för KFUM Örebro, medan Malin Marmbrandt tävlar för Västerås, men samtliga tränar för IFK Lidingös Leif Robertson.

Dela IFK Lidingös Malin och Anna till landslaget

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google