Väder Lidingö

Lidingö onsdag 22 januari 2020 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

IFK Lidingö FK:s U16-lag i Ligacupens finalspel

tisdag 21 mars 2017 23:28

START PÅ LÖRDAG. För andra gången i IFK Lidingö Fotbollsklubbs historia har ett lag kvalificerat sig till finalspel i Ligacupen. Och precis som förra gången 2015 är det i U16-klassen, där IFK är ett av fyra lag som gör upp om pokalen. Slutspelet avgörs i helgen på Serneke Arena i Göteborg och Lidingös U16-lag möter, på lördag klockan 10.00, Västra Frölunda IF i semifinalen. Finalmatchen avgörs på söndag.

2015 vann IFK Lidingö FK:s lag P99:1 Ligacupen efter att ha besegrat giganten Malmö FF i finalen. Nu har föreningen återigen tagit sig hela vägen fram till finalhelgen och har möjlighet att plocka med sig ett guld hem till ön.

Ligacupen är en variant av Svenska Cupen fast i klasserna U19, U17 och U16. Under 2017 har IFK Lidingö FK deltagit i samtliga tre klasser. Efter första gruppspelsrundan gick U19 och U16 vidare till A-slutspel i form av en ny grupp med 5 lag, medan U17 gick till B-slutspel.

Under vägen fram till finalspelet har U16-laget bestående av spelare från U17-truppen tillsammans med spelare upplånade från P02:A1, slagit ut Älvsjö AIK, AFC United, Assyriska FF, Skellefteå FF, IFK Luleå, IK Sirius FK, Djurgårdens IF och Hammarby IF.

I lördagens semifinal väntar Västra Frölunda IF som slagit bl.a. Malmö FF och Kalmar FF. I den andra semifinalen spelar Syrianska FC mot IF Elfsborg. Final och bronsmatch spelas på söndagen, samtliga matcher spelas på Serneke Arena i Göteborg.

Tränare för U16-laget är Magnus Pålsson, Magnus Bodsgård och Karl Fjaestad.

Läs mer om Ligacupen på tipselit.se

Text: Magnus Bodsgård

Dela IFK Lidingö FK:s U16-lag i Ligacupens finalspel

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google