Väder Lidingö

Lidingö fredag 7 augusti 2020 v. 32

Senaste kommentaren - Se fler

Anna Pellnäs 20 jul 14:53 om "Slottet" på Storholmen kan komma att rivas

IFK Lidingö FK till sommarvila som serieledare

torsdag 21 juni 2012 21:01

IFK Lidingö tog i går emot IFK Vaxholm på Lidingövallen och kunde efter en sömnig första halvlek vinna komfortabelt med 3-0 och befäster därmed sin serieledning.

Hemmalaget började matchen bra och ägde bollen. Vaxholm blev direkt nedtryckta och fick börja matchen med att freda det egna målet. Lidingö spelade ett fint kortpassningsspel men hade svårt att få fram bollen till anfallarna. Efter den inledande kvarten, som dominerades av hemmalaget, spelade Vaxholm upp sig och kunde flytta upp laget. Spelet blev jämnare men målchanserna kunde man enkelt räkna på handens fem fingrar.

I slutet av halvleken spelade hemmalaget upp sig och försökte få in ett ledningsmål före pausen. Men bortalagets målvakt sattes inte på alltför svåra prov och en rätt tråkigt och chansfattig halvlek slutade inte allt för överraskande med 0-0.

I inledningen av den andra halvleken tog Lidingö tag i taktpinnen och kunde genom Tom Nymark ta ledningen med 1-0. Tom vann bollen på mittfältet och bortalaget gav honom allt för mycket yta, något som Tom tackade för genom att enkelt springa igenom Vaxholms försvar och rullade in bollen på målvaktens högra sida. Strax efter målet var Lidingö nära att göra mål igen. Nestor Morales var nära ett konstmål när han vid straffpunkten försökte sig på en bicycleta. Bollen hamnade tyvärr på närmaste försvare och publiken gick miste om ett drömmål. Konststycket ledde i alla fall till en hörna som dock blev resultatslös.

Marko Rönning var minuterna senare nära att utöka hemmalagets ledning när hans inlägg blev till ett farligt skott som träffade ribban. Direkt efteråt var Isac Gustafsson nära ett mål men en fin målvaktsräddning hindrade honom från att fira. Isac skulle dock få revansch kort efter då han efter en snabb omställning blev frispelad och rullade bollen i mål mellan benen på en utrusande Vaxholmsmålvakt.

Målet gjorde att bortalagets spelare började hänga med huvudet och tillät Lidingö att rulla runt bollen på offensiv planhalva. Nästa mål för hemmalaget kom en kvart senare genom inhopparen August Wiking som fastställde slutresultatet till 3-0. Matchen blev sedan en transportsträcka till slutsignalen.

Vaxholm fick en fin chans till reducering genom ett friläge, men Per Fahlman i Lidingös mål läste av situationen, kom ut snabbt, täckte målet och kunde med en fin benparad hålla nollan intakt. Matchen slutade 3-0 till hemmastarka IFK Lidingö och laget går därmed till vila som serieledare med 24 poäng. Närmaste lag är Täby och Viksjö på 22 poäng.

Nästa match för herrarna är hemma på Vallen mot Vallentuna BK den 4 augusti klockan 13.00.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela IFK Lidingö FK till sommarvila som serieledare

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google