Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

IFK Lidingö Friidrott europeisk förebild

onsdag 11 november 2015 00:01

I helgen deltog IFK Lidingö Friidrotts ledare och kommittéledamot Staffan Movin i Europeiska friidrottsförbundets (EA – European Athletics) seminarium i Frankfurt, om klubbarnas betydelse och roll. Närmare 150 deltagare, främst från de nationella förbunden men också från vissa klubbar, hade samlats för att ta del av goda exempel från de olika länderna.

IFK Lidingö Friidrotts Staffan Movin vid sin presentation i Frankfurt. Foto: IFK Lidingö FriidrottIFK Lidingö Friidrotts Staffan Movin vid sin presentation i Frankfurt. Foto: IFK Lidingö Friidrott

IFK Lidingö Friidrott blev inbjudna för att berätta om vad som gjort föreningen framgångsrik och om framtida utmaningar.
- Det som rönte störst intresse var hur våra ungdomar involveras i verksamheten på ett mycket aktivt och ansvarstagande sätt, säger Staffan Movin. Föreningens tonåringar både ges och tar ett stort ansvar, bland annat genom att verka som ungdomstränare, arbeta i vår Sommarfriidrottsskola och som funktionärer på våra tävlingar. Vi hjälper våra ungdomar att utvecklas, både som människor och inom frivilligkulturen.

Många klubbar i Europa har svårt att behålla sina aktiva. En anledning till detta är att det råder en stor elitfokus.
- Det är lätt att glömma bort den enskilde, engagerade medlemmen. Det är viktigt för klubbarna att ständigt arbeta med frågor kring den enskilde medlemmens föreningsengagemang och de värden som de ideella krafterna tillför, sa Staffan Movin efter sin presentation på seminariet.

Staffan Movin. Foto: IFK Lidingö FriidrottStaffan Movin. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Dela IFK Lidingö Friidrott europeisk förebild

Kommentarer

Sven Lidbeck 2015-11-11 17:44

Kan bara hålla med hur viktigt det är för våra ungdomar att uppleva gemenskapen i en bra förening.
Som God Man för Mustafe 15 år från Somalia betyder IFK Lidingö Fotboll och deras engagemang för ensamkommande flyktingbarn nästan allt den första tiden - dom får vänner som i sin tur har andra vänner som kan hjälpa dom att komma in snabbare i det Svenska samhället - och dom får för en gångs skull ägna sig åt något som också var positivt för dom i deras gamla hemland och som dom många gånger är duktiga på - mera sånt IFK Lidingö - det uppskattar vi!

Patrik Buddgård 2015-11-11 17:17

Fantastiskt kul att IFK:s arbete uppmärksammas. Det gedigna arbetet med att skapa en social miljö där det är kul att träna oavsett nivå i tonårsåldern är oerhört viktigt! Heja IFK!

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google