Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

IFK Lidingö SOK, en förening med stor bredd

tisdag 1 maj 2018 22:31

86 STARTANDE I DAGENS SPRINT-DM. Idag, den 1:a maj, kunde IFK Lidingö SOK ståta med att både ställa upp med 86 startande och att sedan ta sex förstaplatser vid Stockholms Distriktsmästerskap i sprintorientering. Arrangör var Järla IF med tävlingscentrum vid Nacka Sport Centrum. Tävlingsområdet var norr om Järla sjö. Det roliga var bredden på SOK-arnas topprestationer, med både yngre och äldre, damer och herrar.

IFK Lidingö SOK har många aktiva. Bilden tagen tidigare i år i samband med 10-milaorienteringen, där klubben ställde   upp med tre ungdomslag, sex damlag och fyra herrlag. Foto: IFK Lidingö SOKIFK Lidingö SOK har många aktiva. Bilden tagen tidigare i år i samband med 10-milaorienteringen, där klubben ställde upp med tre ungdomslag, sex damlag och fyra herrlag. Foto: IFK Lidingö SOK

I klassen D 10 segrade Astrid Skantze och i H 15–16 Lukas Werner. Bland de äldre togs DM-medaljer av Hans Tarandi i klassen H 60 och Birgitta Thunell i D 75. Det verkliga toppresultatet svarade Öystein Kvaal Österbö för som tog hem segern i H 21, som i denna tävling, med status som World Ranking Event, mönstrade många elitlöpare.

För dom riktigt unga och nybörjare har orienteringen både Inskolnings- och Utvecklingsbanor. I klassen U1 kunde SOK räkna in ännu en vinnare: Edvin Carlstein.

Text: Rolf Lilja, som för första gången i sitt dryga 60-åriga orienterarliv åkte med allmänna kommunikationsmedel i form av båt till ett OL-event. Han och fru Christina tog "Sjövägen" från Larsbergs brygga till Nacka strand t.o.r.

Dela IFK Lidingö SOK, en förening med stor bredd

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google