Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

IFK Lidingö SOK:s damer tog silver på SM

måndag 17 september 2018 14:09

STAFETTORIENTERING. Igår avgjordes årets Svenska Mästerskap i stafettorientering i Hok söder om Jönköping. IFK Lidingö SOK:s damer som ifjol var fyra på SM-stafetten var i år fast beslutna att kämpa om guldet.

Silverlaget fr.v. Emma Bjessmo, Anna Bachman, och Helena Karlsson. Foto: IFK Lidingö SOKSilverlaget fr.v. Emma Bjessmo, Anna Bachman, och Helena Karlsson. Foto: IFK Lidingö SOK

I den tuffa smålandsterrängen lyckades IFK:s damer verkligen visa sin klass. Helena Karlsson hade i år fått förtroendet att springa första sträckan och gjorde en riktig bra insats och såg till att lidingödamerna var med i den absoluta toppen genom att växla som tredje lag, +1:45. På den andra sträckan sprang Anna Bachman. Anna plockade in tid på ledarlaget och växlade ut Emma Bjessmo som femte lag, endast 37 sekunder bakom ledande lag.

Emma gjorde sedan ett väldigt bra stafettlopp och såg till att tidigt vara med i guldläge. Dock skiljde banorna sig en hel del och Emma fick genomföra sin inledning på sträckan själv. Emma fortsatt den 8,7 km långa sträckan väldigt bra och vid varvningen inne på arenan, med 2 km kvar, låg hon fortfarande på en tredje plats.

Den sista slingan blev sedan väldigt spännande och det var fyra lag som gjorde upp om andra till femte plats. Åt segrarinnorna Göteborg-Majorna med VM-medaljören Lina Strand gick inget att göra, men Emma gjorde en strålande insats och såg till att avgöra fajten om silvret redan före sista kontrollen och kunde på så sätt föra Lidingö till silvermedaljen, före Järla som hade en annan VM-guldlöpare, Karolin Ohlsson, på sista sträckan.

Text: Robert Larsson

Tjejerna har skrivit sin upplevelse av stafetten på http://www.ifklidingo.se/Klubbinfo/Nyheter/nyheterfranifklidingosok/silvertilldamerna/

Dela IFK Lidingö SOK:s damer tog silver på SM

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google