Väder Lidingö

Lidingö söndag 3 december 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

IFK Lidingö tar matchen mot cancer - byter till rosa

onsdag 21 mars 2018 16:37

SKA SAMLA IN TILL CANCERFONDEN. Under hela spelsäsongen 2018 kommer IFK Lidingö Fotbollsklubbs alla 2 700 aktiva spelare dra på sig rosa tröjor för att inte bara spela mot sina motståndare utan även mot cancern. Idag presenterades klubbens nya tröjor och den 14 april spelar IFK:s A-lagsherrar den första hemmamatchen i division 2. Sedan rullar det på. Målet för hela arrangemanget är att samla in minst en miljon kronor till Cancerfonden genom att uppmana alla att swisha till konto 123 321 43 35, vilket leder rakt in till ett insamlingskonto hos Cancerfonden. Alla pengar går oavkortat till cancerforskning och slutsumman presenteras på IFK:s fotbollsgala i november.

"Nu blir man sugen på att lira igen", sa Jesper Blomqvist när han fick tröjan på sig med Mackan Karlssons hjälp."Nu blir man sugen på att lira igen", sa Jesper Blomqvist när han fick tröjan på sig med Mackan Karlssons hjälp. IFK:s A-lagskapten Philip Göransson, Jesper Blomqvist och Markus Karlsson vid dagens presskonferens.IFK:s A-lagskapten Philip Göransson, Jesper Blomqvist och Markus Karlsson vid dagens presskonferens.

- Fantastiskt att kunna bidra på det här sättet. Och det känns väldigt bra. IFK Lidingö Fotboll bidrar ju redan med så mycket och nu kan klubben lägga till ytterligare något fint. Om vi inte får in den summa som vi hoppas så får vi hitta på något extra, säger den gamle stjärnspelaren Jesper Blomqvist som tidigare har spelat i Lidingös A-lag och som nu är styrelsemedlem och aktiv som tränare i klubben.

- Det här är det största som hänt i klubbens historia, säger klubbchefen Markus "Mackan" Karlsson. Det här sträcker sig långt utanför fotbollsplanen. Vi kommer under säsongen gå från våra klassiska blå-vita tröjor och istället spela i rosa, från herr- och damlaget ner till åttaåringarna. Det känns otroligt bra. Tidigare har vi bland annat arbetat med integration av nyanlända och nu tycker vi att det även är dags att stötta matchen mot en av vår tids stora farsoter – cancer.

- Klubbmärket är vitt på den nya tröjan. Vi ville inte att klubbmärket skulle framhävas, men vitt är en av de färger som klubben har, säger IFK:s LissOlle Schröder. Initiativet kom från några kloka hjärnor på fotbollskontoret. Vi pratade då om klubbens betydelse. Här kan vi nu göra en insats riktad mot något som alla påverkas av. Och vi har naturligtvis kontakt med Cancerfonden. De tyckte att det var helt fantastiskt. Rosa har blivit deras färg. Den kom ursprungligen från Bröstcancerfondens färg. Vi vet att några lag har gjort något liknande vid enstaka tillfällen, så vi är medvetna om att vi inte är först. Men att en hel stor klubb spelar i rosa tröjor en hel säsong, det är något helt nytt.

- Varje hemmamatch kommer vi överlämna en vimpel till motståndarna med vår logotype och texten "Stöd matchen mot cancer" + Swishnumret, säger LissOlle Schröder.

- Tröjorna betalas av sponsorerna och vi har gjort ett nytt avtal med nya sponsorer, så nästa år återgår vi till blå-vitt, säger Mackan Karlsson, innan han drar på sig den nya tröjan för fotografering.

Och så blev det fotografering...Och så blev det fotografering... ... innan vänsterfotade Mackan Karlsson drog på ett skott i högerkrysset, otagbart.... innan vänsterfotade Mackan Karlsson drog på ett skott i högerkrysset, otagbart. LissOlle Schröder tog bilder på Jesper Blomqvist i solskenet.LissOlle Schröder tog bilder på Jesper Blomqvist i solskenet.

Dela IFK Lidingö tar matchen mot cancer - byter till rosa

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google