Väder Lidingö

Lidingö torsdag 30 november 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

IFK-vinst med 2-1

lördag 17 september 2016 00:20

ETT STEG NÄRMARE DIV. 2. Uppdaterad. Fredagskvällens viktiga hemmamatch mot Täby FK på Lidingövallen slutade med att IFK Lidingö FK:s herrar vann med 2-1 (2-1). I elfte minuten sköt Philip Göransson IFK:s första mål och i den 25:e minuten var det dags för Sheku Samura Kamara att göra 2-0. I den 36:e minuten tilldömdes Täby en straff, något som gästande Victor Forssell förvandlade till 2-1. Efter många avblåsningar förlängdes matchen med hela nio (!) tilläggsminuter. Publik 420 personer, vilket är ett mycket bra resultat, även det.

Herrlagets tränare Ernesto Rubio Sivodedov har all anledning att känna sig nöjd.Herrlagets tränare Ernesto Rubio Sivodedov har all anledning att känna sig nöjd.

Lidingös ledning i tabellen stärktes, men under lördagen kommer både skuggande Vallentuna och Enköping att spela sina matcher i den 20:e omgången.

Lidingösidan hoppas kunna återkomma med en aning fylligare rapportering från matchen.

Uppdaterad klockan 16.34:
Lidingösidan har talat med Magnus Bodsgård, assisterande tränare i IFK Lidingö:

- Matchen var en dramatisk upplevelse och den blev inte mindre av att Täby fick ett mål bortdömt cirka tio minuter före full tid.

- Täby öppnade väldigt starkt och pressade på. Men vårt första mål kom när de fick en hörna mot oss. Hörnan räddades och bollen sköts iväg mot Täbys nästan tomma planhalva. Sheku Kamara och Philip Göransson fintade bort en av motståndarens backar och så sköt Philip in bollen.

- Att det blev hela nio minuters förlängning har jag aldrig varit med om, men det berodde på tre saker. Dels blev vår målvakt Pa Dembo skadad. Han fick en sträckning som kyldes ner så han kunde fortsätta. Vi diskuterade byte av målvakt, men Dembo stod kvar och räddade sedan ett par vassa skott. Philip Göransson fick en smäll i nacken när ungefär tio minuter var kvar. Han fick bäras ut på bår, och har idag
fortfarande ont i nacken. Även en spelare från Täby skadades mot slutet av matchen. Så dessa tre händelser blev nio extra minuter.

- De sista minuterna blev riktiga nagelbitare, förstås, och det var många trötta ben efter matchen. Men supportrarna på läktaren hejade fram oss. Där fanns förstås även folk från Täby, men också från våra kommande motståndare Vallentuna och Enköping.

- Hörde just att Enköpings SK spelade oavgjort mot VP Uppsala, vilket naturligtvis är bra för oss. Vi ska ju möta Enköping i den sista matchen, den 1 oktober på Vallen.

Dela IFK-vinst med 2-1

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google